روزهایی که گذشت ، روزهای داغ سینمایی در جهان بود که حول مراسم اسکار هشتاد و ششم می چرخید. از خبرهای پیش بینی گرفته تا حاشیه های فیلم ها و بعد از مراسم هم ، بحث ها و گفت و گوهایی که در محافل سینمایی درباره برنده ها ی اسکار رد و بدل می شد. سینما فستیوال هم تلاش کرد در این مدت خبرهای مرتبط با این مراسم پر حاشیه را منتشر کند و حتی جوایز بخش های مختلف را پیش بینی کند. نتیجه ی پیش بینی نویسندگان این سایت به طور میانگین ۸۱% صحیح بود.
اما در این بین دو بحث وجود دارد . اول آنکه آیا جوایز اسکار واقعا قابل پیش بینی ست و سوال دوم اینکه چطور؟
پاسخ ، بلی ست. چرا که معمولا قبل از شروع مراسم ، رسانه ها و شانتاژ های خبری به گونه ای عمل می کنند که بسیاری از نامزدها قبل از مراسم در اذهان عمومی از دور رقابت خارج می شوند و چندنفری هم در محافل می درخشند و اسمشان همه جا هست. البته جایزه های سایر جشنواره ها هم نظیر گلدن گلوب بی تاثیر نیست.
و البته مهم تر از همه ی این ها نمی توان از نقش بازی های سیاسی در نتیجه ی اسکار چشم پوشید که حضور سیاست در داوری های هر ساله آنچنان پررنگ است که به هیچ وجه قابل چشم پوشی نیست. و همین موضوع بیش از هر دلیل دیگری اسکار را به یک رقابت قابل پیش بینی و از پیش تعیین شده تبدیل می کند.
در این میان نکته ی قابل توجه برای پیش بینی نویسندگان ِ ما برخلاف سایر رسانه ها ، توجه به تک تک فیلم ها و دیدن آنها و جمع آوری اطلاعات در موردشان ، و در نتیجه پیش بینی بر اساس اصول سینمایی و به دور از شلوغ کاری های رسانه ای بود.
از این رو به طور میانگین کلی ، پیش بینی ۸۱% رقم خورد. چرا که اگر قرار بود بر اساس معیار های مراسم آمریکایی اسکار و نگاه سیاست زده ای که پشت پرده انتخاب هایشان است پیش بینی برگزیدگان مراسم ( مثل انتخاب شدن فیلم ضد ایرانی «آرگو» ) خیلی راحت تر از این حرف ها بود .
به هر حال ،نمی توان از این موضوع غافل شد که در پیش بینی رای داوران در همه ی جشنواره ها عوامل متعددی متناسب با آن جشنواره ی خاص دخیل است. از جمله ی این عوامل می توان در جشنواره های داخلی به شناخت ترکیب هیئت داوران و بازخورد منتقدین و رسانه ها و… در مورد افراد و آثارهنری ، اشاره کرد و در جشنواره های خارجی هم مهمترین مسئله ی مورد توجه ، مسائل سیاسی ست که هیچوقت نباید از یاد برد.