مراسم تشییع پیکر سید ضیاالدین دری کارگردان مطرح سینما و تلویزیون کشورمان با حضور بسیاری از هنرمندان صبح امروز در خانه سینما شماره ۲ واقع در خیابان وصال برگزار شد.
به گزارش سینما فستیوال ، در این مراسم مجید زین العابدین، رضا کیانیان، تینا پاکروان، مهدی فرجی، دارابی، پورحسین، فخرالدین صدیق شریف، حسام نواب صفوی، ابراهیم حاتمی کیا، داریوش فرهنگ، ملیکا شریفی نیا، محمود گبرلو، اکبر رحمتی، قطب الدین صادقی، علی مسعودی، محمدمهدی حیدریان، علی مصفا، امیرعلی دانایی، مریلا زارعی، مژگان ربانی، صالح میرزا آقایی و … حضور داشتند.
امیرعلی دانایی بازیگر سینما و تلویزیون که در پروژه کلاه پهلوی با دری همکاری داشته در ابتدای این مراسم گفت: سیدضیاءالدین عامل ورود من به دنیای هنر و سینما بود و امروز ما یکی از مفاخر کارگردانی را از دست دادیم فکر نمیکنم مانند سیدضیاءالدین دری دوباره متولد شود همانطور که همچون علی حاتمی متولد نشد. این میزان عشق زیباییشناسی و دقت در کارگردانی بلامنازع بود.
وی ادامه داد: او به متد سینمایی روز آنقدر مسلط بود که هر بار پشت دوربین کارگردانی قرار میگرفت باید منتظر یک کار فاخر از او میبودیم. سیدضیاالدین دُری در بعد تاریخی برخلاف بسیاری فقط سیاهنمایی نمیکرد او پیداهای تاریخی را به بهترین شکل ممکن به تصویر میکشید.
رضا کیانیان نیز در بخشی دیگر از این مراسم گفت : من واقعا چطور میتوانم از ضیاءالدین دری تعریف کنم که به خانهاش نرفتم از او دور بودم امروز به مراسم تشییع او آمدم . چرا باید سیدضیاءالدین در ۶۵ سالگی بمیرد بهتر از او چه کسی میتوانست کیف انگلیسی را روایت کند.
مریلا زارعی نیز به عنوان سخنران دیگر این مراسم اظهارداشت: امیدوارم اشک امانم دهد تا بتوانم صحبت کنم. من سیدم اذیتم نکنید و این جمله را بارها از او شنیده بودیم. سلام سید شما سیدید آقایید زائر حرم شاهچراغ هستید.بی تاب بودم تا زمانیکه به تشییع نیامده بودم و دلم روشن شد. به دلیل حساسیتهایی که داشتید مطمئنم که الان در گوشه ای از این حیاط ایستادید.
وی افزود : کاش ضیاء الدین دری بیشتر کنار ما میماند و از هنرش استفاده میکردیم. ای کاش میتوانستیم بیشتر او را داشته باشیم. به احترام مردی که در کشور خودش نوشت و خواند تا هنر کشور در حد لطیفههای اینستاگرامی نماند، کلاه از سر بر میداریم.
علی دارابی معاون امور استان های صدا و سیما نیز در این مراسم بیان کرد: ما امروز شاهد مراسم تشییع و تجلیل از یکی از ستارگان آسمان هنر ایران، دُر هنر ایران هستیم.
وی ادامه داد: او موحد و حق طلب بود و بسیار علاقه داشت که یک فیلم سینمایی یا سریال درباره حضرت زینب بسازد که اجل مهلت نداد. تشییع در حرم شاهچراغ بخشی از لطفی است که خاندان اهل بیت به او داشتند و این برای اولین بار بود که در این حرم برای یک هنرمند چنین مراسم با شکوهی برگزار شد.
معاون امور استان های صدا و سیما عنوان کرد: او تعهدی مثال زدنی و آگاهی و دانش وسیعی از تاریخ داشت. او وفادار بی چون و چرای استقلال کشور بود و دغدغه قهرمانان واقعی کشور را داشت. زمانیکه ما در بیمارستان به عیادت او رفتیم دوست داشت ساخت سریال «سردار سنجرخان» را در شهریور آغاز کند. او به شدت بیگانه ستیز نه به معنای نفی دیگران بلکه خواهان به تصویر کشیدن آنها بود که توانایی دیدن آزادی کشور را ندارند و اینها را در سریال هایش به تصویر می کشید.
وی در پایان گفت: من از طرف رییس سازمان صداوسیما و همه مدیران این مصیبت بزرگ را تسلیت می گویم.
عبدالله اسفندیاری در ادامه مروری بر آثار سیدضیاءالدین دری کرد و گفت: «صاعقه» از اولین فیلم های او اثر سیاه و سپیدی بود که برگرفته از افکار شریعتی بود و کارهایی مثل «سینماسینماست» را هم بعدا ساخت و بعد «لژیون» را ساخت و با همکاری هم آن را تمام کردیم. در تلویزیون نیز «باد و شقایق» را ساخت که اتفاقا مرحوم انتظامی در آن بازی می کرد. بعد از آن هم کیف انگلیسی را داشت که گل کرد و محبوب شد. هنرمندان گاهی کارهای بسیاری می سازند که فقط یکی از آنها مورد توجه قرار می گیرد.
در پایان این مراسم، فرزندان ضیاءالدین دری ضمن تشکر از حضور مردم و هنرمندان در آیین تشییع پدرشان برای سلامتی یدالله صمدی (کارگردان سریال شوق پرواز) دعا کردند. پیکر کارگردان فقید کشورمان، پس از اقامه نماز توسط حجت الاسلام دعایی رهسپار خانه ابدی شد.
گفتنی است؛ مراسم تحریم سیدضیاءالدین دری هم پنجشنبه اول شهریور ساعت ۱۴ تا ۱۵:۳۰ در مسجد جامع شهرک غرب برگزار میشود.