برنامه کامل بخش کلاسیک جشنواره کن اعلام شد

مسئولان برگزاری شصت و هشتمین جشنواره فیلم کن، برنامه کامل بخش کلاسیک این رویداد معتبر سینمایی را اعلام کردند که امسال برنامه‌ای ویژه را نیز همراه با نمایش چند فیلم بلند و مستند به مناسبت صدمین سالگرد «اورسن ولز»، یکی از بزرگترین کارگردانان تمام ادوار تاریخ سینما اختصاص داده‌اند.

سینما فستیوال

به گزارش سینما فستیوال ، مسئولان برگزاری شصت و هشتمین جشنواره فیلم کن ، برنامه کامل بخش کلاسیک این رویداد معتبر سینمایی را اعلام کردند که نمایش آثار بازسازی‌شده‌ی بزرگان تاریخ سینما از برادران «لومیر»، «اورسن ولز»، «ویسکونتی» و «لوئی مال» گرفته تا «اسپیلبرگ» و «جیمز کمرون»، تنها بخشی از برنامه پربار بخش کلاسیک جشنواره کن ۲۰۱۵ است.

**جشن صدسالگی «اورسن ولز»

صدمین سالگرد تولد «اورسن ولز»، کارگردان نامدار تاریخ سینما نیز با نمایش نسخه بازسازی شده سه فیلم «همشهری کین» محصول (۱۹۴۱)، «مرد سوم» ساخته «کارول رید» یکی از برترین فیلم‌های تاریخ سینما با بازی «اورسن ولز» و «بانویی از شانگهای» دیگر ساخته «ولز» (۱۹۵۸) در بخش کلاسیک جشنواره همراه خواهد بود.

همچنین دو مستند نیز درباره «اورسن ولز» با عناوین «کالبدشکافی یک اسطوره» به کارگردانی «الیزابت کاپنیست» و «این اورسن ولز است» از «کلارا» و «جولیا کاپربرگ» (۲۰۱۵) مهمان بخش کلاسیک جشنواره فیلم کن خواهد بود.

این کارگردان بزرگ سینمای جهان در سال ۱۹۴۱ با ساخت اولین فیلم بلند خود بر اوج قله شهرت ایستاد. «همشهری کین» که خود وی در آن نقش «چارلز فاستر» را ایفا کرد، امروزه به عقیده بسیاری از منتقدان، بهترین فیلم تاریخ سینمای جهان است که ولز در حالی‌که فقط ۲۵ سال داشت آن را مقابل دوربین برد.

«اورسن ولز» در سال ۱۹۵۲ جایزه بزرگ جشنواره کن را برای «اتللو» دریافت کرد. در سال ۱۹۵۹ بهترین بازیگر کن شد و در سال ۱۹۶۶ جایزه بیستمین سال تاسیس جشنواره کن و جایزه بزرگ دستاورد فنی این جشنواره را کسب کرد. در سال ۱۹۷۰ شیر طلای افتخاری ونیز به وی اعطا شد و در سال ۱۹۷۱ جایزه اسکار افتخاری را گرفت.

**«کاستا گاوراس» سینماگر میهمان افتخاری کلاسیک کن

«کاستا گاوراس» در سال ۱۹۸۲ نخل طلای کن را با فیلم «گمشده» تصاحب کرد و پیش از آن نیز در سال ۱۹۷۵ با فیلم «بخش ویژه» بهترین کارگردان این رویداد معتبر سینمایی شناخته شده بود. همزمان با حضور او به عنوان مهمان ویژه بخش کلاسیک کن، فیلم «زِد» محصول ۱۹۶۹ که یکی از معروف‌ترین آثار این کارگردان ۸۲ ساله است به نمایش گذاشته شد. این فیلم در سال ۱۹۶۹ جایزه هیات داوران کن را از آن خود کرد.

**مستندهایی درباره سینما

همچنین بخش کلاسیک کن شامل نمایش پنج مستند جدید درباره سینما خواهد بود:

«هیچکاک و تروفو» به کارگردانی «کن جونز» (۲۰۱۵)

«دیپاردوی تمام عیار» ساخته «ریچارد ملو» (۲۰۱۴)

«استیو مک کوئین: مرد و لومان» به کارگردانی «گابریل کلارک» و «جان مک کنا» (۲۰۱۵)

«ساخته سیدنی لومت» به کارگردانی «اننسی بیرسکی» (۲۰۱۵)

«هارولد و لیلین: یک داستان عاشقانه هالیوودی» ساخته «دنیل رایم» (۲۰۱۵)

**اینگرید برگمن به زبان خودش

در قالب برنامه ادای احترام و تجلیل از «اینگرید برگمن» بازیگر افسانه‌ای و برنده سه جایزه اسکار تاریخ سینما که امسال طرح پوستر جشنواره نیز به او اختصاص یافته است، فیلم مستند «اینگرید برگمن به زبان خودش» به کارگردانی «استیگ یورگمان» محصول سال ۲۰۱۵ با مدت زمان یک ساعت و ۴۱ دقیقه به روی پرده خواهد رفت.

«اینگرید برگمن» از چهره‌های سرشناس هالیوود بود که سابقه همکاری با کارگردانان نامداری چون «آلفرد هیچکاک»، «روبرتو روسلینی»، «سیدنی لومت»، «ژن رنوار»، «ویکتور فلمینگ» و «اینگمار برگمن» را داشت و در مقابلِ بازیگران معروفی چون «گری گوری‌پک» و «همفری بوگارت» نقش‌آفرینی کرده بود. از مهمترین فیلم‌های او می‌توان از «کازابلانکا» (۱۹۴۲)، «زنگ‌ها برای که به صدا درمی‌آیند» (۱۹۴۳)، «بدنام»، (۱۹۴۶) «آناستازیا» (۱۹۵۶)، «قتل در قطار سریع‌السیر شرق» (۱۹۷۴) و «سونات پاییزی» (۱۹۷۸) نام برد.

**جشن تولد نخل طلای کن

به مناسبت شصتمین سالگرد ساخت نخل طلا، مستندی با عنوان «افسانه نخل‌های طلایی» از «الکسی ولیر» (۲۰۱۵) به نمایش گذاشته خواهد شد. از سال ۱۹۳۹ تا ۱۹۵۴ جایزه‌ای تحت عنوان “جایزه بزرگ جشنواره کن” به برنده بهترین فیلم این رویداد سینمایی اعطا می‌شد، اما در سال ۱۹۵۵ هیات داروان جشنواره پیشنهاد دادند جایزه‌ی بزرگ جشنواره هر سال با طراحی جدید از یکی از هنرمندان معاصر ساخته شود. در اواخر سال ۱۹۵۴ هیئت مدیره جشنواره کن گروهی از جواهرسازان را برای طراحی “نخل” دعوت کرد و در نهایت «لوچینه لازون» طراحی نخل طلای جشنواره کن را انجام داد.

**شبی با «باربت شرودر»

«باربت شرودر» کارگردان سوئیسی فرانسوی متولد تهران است که فیلمسازی را از دهه ۱۹۶۰ آغاز کرده و به طور معمول با کارگردانان بزرگی چون «ژان لوک گدار» و «ژاک ریوت» همکاری می‌کند. بخش کلاسیک امسال جشنواره کن قصد دارد نسخه بازسازی شده فیلم «بیشتر» محصول سال ۱۹۶۹ میلادی را به نمایش بگذارد.

**ادای احترام به «مانوئل دی الویرا»

جشنواره کن قصد دارد به یاد «مانوئل دی الویرا»، کارگردان صاحب نام پرتغالی که چندی پیش درگذشت، نسخه بازسازی شده فیلم «یادها و خاطره‌ها» محصول ۱۹۸۲ را برای اولین بار در بخش کلاسیک جشنواره کن نمایش دهد. این فیلم همزمان در کشور پرتغال و در دو شهر لیسبون و پورتو زادگاه این کارگردان نامدار و فقید سینمای جهان نیز به روی پرده خواهد رفت.

«اولیویرا» در طول دوران فعالیت حرفه‌ای خود شش بار در بخش مسابقه جشنواره فیلم کن شرکت کرد که آخرین بار آن در سال ۲۰۱۰با فیلم «مورد عجیب آنجلیکا» رقم خورد و در این شش بار حضور، ۵ بار نامزد دریافت نخل طلا شد و یک بار در سال ۱۹۹۹ برای فیلم «نامه» برنده جایزه ویژه هیات داوران شده‌ است.

**نمایش منتخبی از فیلم‌های کوتاه از مخترعان سینما

بخش کلاسیک شصت و هشتمین جشنواره کن که خود به اندازه یک جشنواره پربار است، نمایش مجموعه‌ای منتخب و بازسازی شده از فیلم‌های ساخته برادران «لومیر» مخترعین سینما را به مناسبت یکصدوبیستمین سال اختراع سینماتوگراف در برنامه خود قرار داده است. «آگوست» و «لوئیس لومیر» در سال‌های ۱۸۶۲ و ۱۸۶۴ در شهر «بزانسون» فرانسه متولد شدند و در سال ۱۸۷۰ برای تحصیل در بزرگترین مدرسه فنی لیون عازم این شهر شدند.

«آنتونی لومیر»، پدر برادران لومیر صاحب یک کارخانه‌ی عکاسی بود که لوئیس به عنوان فیزیکدان و آگوست به عنوان مدیر در آن کار می‌کردند. پس از بازنشستگی پدر برادران لومیر، در سال ۱۸۹۲ آن‌ها شروع به ساخت تصاویر متحرک کردند و در ۱۳ فوریه ۱۸۹۵ دستگاه ابداعی خود را به نام «سینماتوگراف» ثبت کردند. برادران «لومیر» در اولین نمایش فیلم عمومی به شکل امروزی در ۲۸ دسامبر ۱۸۹۵، ۱۰ فیلم کوتاه شامل اولین فیلم خودشان را در «گراند کافه» پاریس به نمایش گذاشتند که مدت زمان هر فیلم حدود ۵۰ ثانیه بود.

** همچنین بر اساس اعلام مسؤولان برگزاری جشنواره کن، بخش کلاسیک این رویداد سینمایی با نمایش نسخه بازسازی شده آثاری از بزرگان تاریخ سینما همراه است:

«راکو و برادرانش» ساخته «لوکینو ویسکونتی» (۱۹۶۰)، «چشمان سوخته» به کارگردانی «لاورنت راث» (۱۹۸۶)، «آسانسوری به سوی مرگ» به کارگردانی «لوئی مال» محصول ۱۹۵۷، «دختر سیاه» به کارگردانی «عثمان سمبن» (۱۹۵۸)، «ران» از «آکی‌را کوراساوا» (۱۹۸۵)، «خواب زمستانی» به کارگردانی «ادواردو مولینارو»، «مرد بلند بلوند با لنگه کفش سیاه» ساخته «ایو روبرت» (۱۹۷۲)، نسخه سه بعدی «پارک ژوراسیک» به کارگردانی «استیون اسپیلبرگ» محصول سال ۱۹۹۳، قسمت اول و دوم «ایوان چهارم» ساخته «سرگئی آِزنشتاین» (۱۹۴۴)، «ترمیناتور» به کارگردانی «جیمز کمرون» (۱۹۸۴)، «مظنونین همیشگی» به کارگردانی «برایان سینگر» (۱۹۹۵)، «هتل شمالی» از «مارسل کارنه» (۱۹۳۸)، «جو هیل» به کارگردانی «دو وایدربرگ» (۱۹۷۱).

شصت‌وهشتمین جشنواره فیلم کن روز ۱۳ می با نمایش فیلم «سرت را بالا نگه‌دار» ساخته‌ی «امانوئل برکوت» کارگردان فرانسوی در مراسم افتتاحیه آغاز به کار خواهد کرد و تا ۲۴ می ادامه خواهد داشت.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *