فرش قرمز جشنواره فیلم ” برلین ” پهن شد

آثاری از اروپا، آمریکای شمالی، خاورمیانه و آسیا بخت خود را برای دریافت جایزه خرس طلایی رقابت می‌کنند. 

© Copyright 2015 Corbis Corporation

به گزارش سینما فستیوال ، ترکیب رقبای این دوره بخش مسابقه بین‌الملل برلیناله تلفیقی از چهره‌های مختلف دنیای سینماست . درمجموع 23 فیلم در بخش مسابقه بین‌الملل حضور دارند که چهار تای آن‌ها در بخش خارج از مسابقه نمایش داده می‌شوند. 21 فیلم از 23 فیلم بخش مسابقه بین‌الملل، اولین بار در دنیا در برلیناله روی پرده می‌روند.

از جمله کارگردانان تثبیت‌شده که امسال در جشنواره برلیناله حضور دارند، می‌توان به ترنس مالیک فیلمساز آمریکایی اشاره کرد که با فیلم “شوالیه جام به دست” (Knight of Cups) با بازی کریستین بیل، ناتالی پورتمن و کیت بلانشت رقابت می‌کند. پیش از این انتظار می‌رفت فیلم جدید کارگردان وسواسی به دوره قبلی جشنواره ونیز برسد، اما این اتفاق نیفتاد تا “شوالیه جام به دست” که گفته می‌شود درباره چهره‌های سرشناس و زیاده‌روی است، اولین بار در دنیا در برلیناله به نمایش در آید. مالیک سال 2011 با فیلم “درخت زندگی” برنده جایزه نخل طلای جشنواره کن شد.

“ملکه صحرا” به کارگردانی ورنر هرتسوگ کارگردان آلمانی یکی دیگر از فیلم‌های این بخش است. نیکول کیدمن، جیمز فرانکو، دامین لوییس و رابرت پاتینسن در تازه‌ترین ساخته هرتسوگ بازی می‌کنند. “ملکه صحرا” داستان زندگی گرترود بل، کاوشگر، نویسنده، باستان‌شناس و مشاور سیاسی است که در جنگ جهانی اول با اداره اطلاعات بریتانیا کار می‌کرد. نقش بل را کیدمن بازی کرده است.

کارگردانان محبوب سینمای هنری، پابلو لارین کارگردان شیلیایی و پیتر گرین‌اوی کارگردان بریتانیایی نیز با تازه‌ترین ساخته‌های خود در برلیناله حضور دارند.

“کلوب” تازه‌ترین ساخته پابلو لارین کارگردان شیلیایی در سکوت خبری ساخته شد. این فیلم درباره چهار کشیش مغضوب است که با هم زندگی می‌کنند و می‌کوشند گناهان خود را پاک کنند. با آمدن یک همراه مغضوب دیگر آرامش این چهار نفر به هم می‌ریزد. لارین یکی از سرشناس‌ترین کارگردانان آمریکای لاتین است. فیلم قبلی او “نه” با بازی گائل گارسیا برنال سال 2012 در بخش دو هفته کارگردانان جشنواره کن برنده جایزه شد و بعدا نامزد اسکار بهترین فیلم خارجی‌زبان نیز شد.

پیتر گرین‌اوی با فیلم “ایزنشتاین در گواناخواتو” (Eisenstein in Guanajuato) در بخش مسابقه بین‌الملل حضور دارد. این فیلم تولید مشترک هلند، مکزیک، بلژیک و فنلاند است. داستان درباره دوران اقامت سرگئی ایزنشتاین کارگردان روسی و خالق فیلم‌هایی چون “رزمناو پوتمکین” و “اکتبر” در مکزیک در دهه 1930 است. گواناخواتو نام شهری با معادن نقره است. گرین‌اوی سازنده فیلم‌هایی چون “قرارداد طراح”، “شکم یک آرشیتکت”، “غرق شدن‌های متعدد”، “آشپز، دزد، همسرش و عاشق او”، “کتاب‌های پروسپرو”، “کتاب بالینی” و “هشت و نیم زن” است.

یکی دیگر از رقبای جوایز خرس طلایی و خرس نقره‌ای از برندگان قبلی این جشنواره است: آندراس درسن فیلمساز آلمانی که سال 2002 با فیلم “Grill Point” برنده جایزه بزرگ داوران جشنواره شد. درسن با فیلم “همان طور که در خواب می‌دیدیم” (As We Were Dreaming) تولید مشترک آلمان و فرانسه در بخش مسابقه بین‌الملل حضور دارد. مرلین رز، یولیوس نیتشکوف و یوئل بازمان در این فیلم بازی می‌کنند که اولین بار در دنیا در برلیناله روی پرده می‌رود.

فیلم بریتانیایی “45 سال” به کارگردانی اندرو های با بازی شارلوت رامپلینگ و تام کورتنی، “خاطرات یک مستخدمه” ساخته بنوا ژاکو کارگردان فرانسوی تولید مشترک فرانسه و بلژیک با بازی لیا سیدو و “تاکسی” به کارگردانی جعفر پناهی فیلمساز ایرانی، از دیگر رقبای جایزه خرس طلایی هستند.

همین‌طور “Under Electric Clouds” تازه‌ترین ساخته الکسی جرمن کارگردان روس تولید مشترک روسیه، اکراین و لهستان، ” Aferim! “ به کارگردانی رادو ژوده تولید مشترک بلغارستان و جمهوری چک، مستند “دکمه صدفی” (The Pearl Button) ساخته پاتریسیو گازمان تولید مشترک فرانسه، شیلی و اسپانیا، فیلم ژاپنی “سفر چاسوکه” به کارگردانی سابو، “باکره قسم‌خورده” (Sworn Virgin) اولین فیلم بلند داستانی لورا بیسپوری تولید مشترک ایتالیا، سوئیس، آلمان، آلبانی و کوزوو و “Ixcanul Volcano” اولین فیلم بلند داستانی هایرو بوستامانته تولید مشترک گواتمالا و فرانسه. برای اولین بار است فیلمی از گواتمالا در این بخش برلیناله رقابت می‌کند.

“Body” به کارگردانی مالگوژاتا شوموفسکا از لهستان، “پدر بزرگ، پدر کوچک و داستان‌های دیگر” ساخته دی فان دانگ تولید مشترک ویتنام، فرانسه، آلمان و هلند، فیلم آلمانی “ویکتوریا” ساخته سباستین شیپر و “با گلوله رفته” به کارگردانی ون جیانگ تولید مشترک چین، آمریکا و هنگ کنگ دیگر فیلم‌های بخش مسابقه بین‌الملل هستند.

فیلم‌های خارج مسابقه

“همه چیز درست می‌شود” (Every Thing Will Be Fine) به کارگردانی ویم وندرس کارگردان آلمانی در بخش خارج از مسابقه حضور دارد. این فیلم اولین فیلم بلند داستانی وندرس پس از مستند سه‌بعدی و تحسین‌شده “پینا” درباره پینا بوش طراح رقص معروف آلمانی است و مانند آن فیلم به صورت سه‌بعدی فیلمبرداری شده است . جیمز فرانکو، شارلوت گنزبورگ، ریچل مک‌آدامز و ماری- ژوزی کروز در “همه چیز درست می‌شود” بازی می‌کنند که فیلمنامه آن را بیورن اولاف یوهانسن نویسنده نروژی نوشته است. داستان درباره نویسنده‌ای به نام توماس (فرانکو) است که با پیامدهای قتل غیرعمدی یک کودک در یک حادثه رانندگی روبرو می‌شود.

وندرس همچنین جایزه خرس طلایی یک عمر دستاورد این دوره جشنواره برلین را دریافت خواهد کرد. تقدیر برگزارکنندگان جشنواره از وندرس با نمایش فیلم “بال‌های اشتیاق” یا “آسمان برلین” به کارگردانی او همراه است. این فیلم 12 فوریه (23 بهمن) روی پرده می‌رود.

وندرس سال 2000 برای فیلم “هتل میلیون دلاری” برنده جایزه خرس نقره‌ای هیئت داوران جشنواره برلین شد.

“13 دقیقه” ساخته اولیور هیرشبیگل کارگردان آلمانی یکی دیگر از فیلم‌های خارج از مسابقه است. این فیلم درباره یک جنگجوی نهضت مقاومت است که می‌کوشد هیتلر را ترور کند. کریستیان فریدل، کاترینا شوتلر و بورگارت کلاوزنر در “13 دقیقه” بازی می‌کنند. هیرشبیگل برای فیلم “سقوط” (2004) درباره آخرین روزهای هیتلر در یک پناهگاه زیرزمینی در برلین نامزد اسکار شد.

بیل کاندون کارگردان و فیلمنامه‌نویس آمریکایی فیلم بریتانیایی “آقای هلمز” با بازی ایان مکلن و لورا لینی را به برلیناله می‌آورد. او کارگردان فیلم‌هایی چون “خدایان و هیولاها”، “کینزی”، “ماجرای دنباله‌دار گرگ و میش: سپیده‌دم – قسمت 1 و 2” و “رکن پنجم” است. “آقای هلمز” در بخش خارج از مسابقه نمایش داده می‌شود.

فیلم زنده/انیمیشن “سیندرلا” به کارگردانی کنت برانا نیز برای اولین بار در سطح بین‌المللی در بخش خارج مسابقه نمایش داده می‌شود. لیلی جیمز در روایت جدید از “سیندرلا” نقش اصلی را بازی می‌کند. کیت بلانشت، ریچارد مدن، استلان اسکارسگارد، هالیدی گرینجر، درک جاکوبی و هلنا بونهام کارتر دیگر بازیگران این فیلم آمریکایی هستند که 13 مارس اکران می‌شود.

نمایندگان سینمای ایران

مادر قلب اتمی

فیلم “مادر قلب اتمی” به کارگردانی علی احمدزاده در بخش فورم به نمایش درمی‌آید. ترانه علیدوستی، محمدرضا گلزار، پگاه آهنگرانی و مهرداد صدیقیان بازیگران اصلی این فیلم هستند که دومین فیلم بلند احمدزاده بعد از “مهمونی کامی” است. داستان فیلم با مهمونی کامی آغاز می شود که قصد دارد ایران را برای همیشه به مقصد تونس ترک کند.

43 فیلم برای نمایش در بخش چهل و پنجمین دوره بحش جنبی فورم ( Forum/تریبون آزاد) انتخاب شده‌اند که در میان آن‌ها 31 فیلم برای اولین بار در دنیا و 10 فیلم برای اولین بار در سطح بین‌المللی نمایش داده می‌شوند. “اتاق ممنوع” به کارگردانی گای مدن فیلم افتتاحیه این دوره بخش فورم است که شامل آثار آوانگارد و تجربی است.

فیلم “پریدن از ارتفاع کم” به کارگردانی حامد رجبی هم در بخش فیلم‌های داستانی پانوراما نمایش داده می‌شود. نگار جواهریان و رامبد جوان در این فیلم بازی می‌کنند که در خلاصه داستان آن آمده است: نهال که چهار ماهه حامله است، ناگهان می‌فهمد که جنین در شکمش مرده، سکوت می‌کند و تصمیم می‌گیرد از این ماجرا به کسی چیزی نگوید.

فیلم‌هایی از مکزیک، مراکش، فلسطین، آمریکا، آرژانتین، آلمان، آفریقای جنوبی، تایلند، روسیه، تایوان و… در این دوره بخش پانوراما برلیناله حضور دارند.

داوران بخش مسابقه بین‌الملل

دارن آرونوفسکی کارگردان، فیلمنامه‌نویس و تهیه‌کننده آمریکایی ریاست هیئت داوران بخش مسابقه بین‌الملل شصت و پنجمین دوره جشنواره فیلم برلیناله را به عهده دارد.
دانیل برول بازیگر آلمانی (“Rush”)، اودری توتو بازیگر فرانسوی (“آملی”) و متیو واینر نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده آمریکایی و خالق سریال “Mad Men” جزو هیئت داورانی هستند که به ریاست آرونوفسکی برنده جایزه خرس طلایی و جوایز خرس نقره‌ای جشنواره را انتخاب می‌کنند.

بون جون-هو کارگردان کره جنوبی (“Snowpiercer”)، کلودیا یوزا کارگردان پرویی که سال 2009 با “شیر افسوس” دومین فیلم بلند داستانی خود برنده جایزه خرس طلای جشنواره برلین شد و مارتا دلارنتیس تهیه‌کننده ایتالیایی (“هانیبال”) دیگر داوران این بخش هستند.

افتتاح جشنواره فیلم برلیناله با فیلمی از ژولیت بینوش 

© Copyright 2015 Corbis Corporation

شصت و پنجمین جشنواره فیلم برلیناله با اولین نمایش جهانی فیلم ˝هیچکس شب را نمی‌خواهد˝ ساخته ایزابل کوشِت کارگردان اسپانیایی کار خود را آغاز کرد.

“هیچکس شب را نمی‌خواهد” (Nobody Wants the Night) با بازی ژولیت بینوش، بازیگر برنده اسکار در نقش یک سیاح قطب شمال، پنجشنبه در افتتاحیه این دوره جشنواره برلین به نمایش درآمد و با واکنش سرد اهالی رسانه روبرو شد.

این فیلم که ماجرای آن سال 1908 در ناحیه دورافتاده گرینلند در قطب شمال روی می‌دهد، از روی داستان واقعی جوزفین پیری، همسر خودسر و لجوج رابرت پیری، ماجراجوی آمریکایی ساخته شده است که هدایت اولین سفر اکتشافی به قطب شمال را به عهده داشت.

بازیگر فرانسوی در “هیچکس شب را نمی‌خواهد” نقش جوزفین را بازی می‌کند. یک زن متکبر و تحصیل‌کرده که برای سهیم شدن در افتخار رابرت با کمک یک راهنما (با بازی گابریل برن) راهی سفری فاجعه‌بار می‌شود. رینکو کیکوچی بازیگر ژاپنی که سال 2006 برای کار خود در فیلم “بابل” نامزد اسکار شد، در فیلم نقش یک زن جوان اینوئیت به نام آلاکا را بازی می‌کند که رابطه‌اش با رابرت ماجراهایی به همراه دارد.

بخشی از “هیچکس شب را نمی‌خواهد” در منطقه دوره‌افتاده در غرب نروژ فیلمبرداری شده است و این همان جایی است که محل فیلمبرداری “امپراتور ضربه متقابل می‌زند” از سری فیلم‌های “جنگ‌های ستاره‌ای” بود.

کوشت یکی از سه کارگردان زن است که امسال با فیلم‌های خود در بخش مسابقه بین‌الملل جشنواره برلیناله حضور دارند و دومین زنی است که در تاریخ برگزاری جشنواره برلین فیلمش این جشنواره را آغاز کرده است. او گفت: تنها امیدم این است که آخرین نفر نباشم.

“هیچکس شب را نمی‌خواهد” یکی از 19 فیلمی است که امسال شانس دریافت جایزه خرس طلایی و جوایز خرس نقره‌ای را دارند.

ادای احترام به فرانچسکو رزی

برگزارکنندگان جشنواره فیلم برلیناله همچنین در این دوره جشنواره به فرانچسکو رزی یکی از معروف‌ترین و تاثیرگذارترین فیلمسازان دنیا در فاصله دهه‌های 1950 تا 1990 ادای احترام می‌کنند. کارگردان و فیلمنامه‌نویس ایتالیایی که با سبک نئورئالیستی پس از جنگ خود الهام‌بخش سینماگرانی چون فرانسیس فورد کوپولا و مارتین اسکورسیزی بود، 10 ژانویه در 92 سالگی درگذشت.

برلیناله برای ادای احترام به رزی فیلم “خیلی جنگ‌ها پیش” (Many Wars Ago/ Uomini Contro) به کارگردانی او را نمایش می‌دهد. داستان این درام ضدجنگ تولید سال 1970 در دوران جنگ جهانی اول در جبهه‌ای کوهستانی در مرز اتریش و ایتالیا روی می‌دهد.

شصت و پنجمین دوره جشنواره فیلم برلیناله 5 تا 15 فوریه 2015 (16 تا 26 بهمن) برگزار می‌شود.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *