هشتمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران ( سینما حقیقت) ، در روز یکشنبه 9 آذر ماه با نمایش فیلم مستند “عیار مشروطه” بازگشایی شد . مستند “عیار مشروطه” ساخته محمود یارمحمدلو زندگی ستار خان ، یکی از سمبلهای انقلاب مشروطه را در سال ۱۹۹۰ ، به تصویر کشیده است .
به گزارش سینما فستیوال ، در روز نخست این جشنواره فیلم های «لیر» محمدرضا حافظی، «خرابات» آرش اسحاقی، «عیّار مشروطه» محمود یارمحمدلو، «بلاکشان» شهروز توکل نقد و بررسی شد .
در دومین روز جشنواره ، دکتر محمد شهبا در جمع مستندسازان به مقوله نشانهشناسی فیلم مستند پرداخت و در رابطه با نشانه شناسی گفت : نشانهشناسی که موضوع آن چگونگی تولید معنا در جامعه انسانی است، به ابزاری برای تحلیل آثار هنری بدل شده است .
از دیگر جلساتی که در روز دوشنبه برگزار شد ، نقد و بررسی فیلمهای «سخت مثل آب»، «امپراتوری هستهای»، «ملاقات با داعش» و «مالکیه» بود که با حضور محمد شمس لنگرودی و منتقدینی چون مازیار فکری ارشاد و شاهین امین و همچنین کارگردانان اثر در سینما فلسطین برگزار شد .
از حاشیه های دومین روز جشنواره می توان به اهدای نمادی از جشنواره بینالمللی باستانشناسی تک TAC آمریکا توسط پروفسور «ریچارد پتیگرو» مدیر این جشنواره به سیدمحمدمهدی طباطبایینژاد مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و دبیر جشنواره بینالمللی سینماحقیقت اشاره کرد .
و اما پر مخاطب ترین فیلم روز دوم جشنواره مستند چنارستان بود ، مستندی که توانست رکورددار جذب تماشاگر هشتمین دوره جشنواره بینالمللی سینماحقیقت تا پایان روز دوم باشد.
چنارستان مستندی 70 دقیقه ای است که به معرفی «خیابان ولیعصر تهران» به عنوان طولانیترین خیابان خاورمیانه پرداخته و قصه شگلگیری طولانیترین چنارستان جهان را با ساختاری تاریخی روایت کرده است .
پخش سه فیلم از فیلمسازان خوزستان در دومین روز جشنواره سینما حقیقت در سه سالن فلسطین 2، سپیده یک و فلسطین سه در بخش مسابقه ملی را می توان از رویدادهای دومین روز جشنواره عنوان نمود .
مستند “من زن نیستم” ساخته حسین عباسی ، مستند “می لادو” ساخته فاطمه طوسی و مستند “سفید هلالی” ساخته ایوب مروانیپور عناوین فیلم های فیلمسازان خوزستانی بود که در دومین روز جشنواره سینما حقیقت اکران شد .
قابل ذکر است هشتمین جشنواره بین المللی «سینماحقیقت» با شعار «حقیقت بهترین راهنماست» ، یکشنبه نهم آذر آغاز شد و تا ۱۶ آذر ادامه دارد.