گزارشی از فیلم های سال 93

فروش کل سینما در سال گذشته ۲۵ میلیارد تومان؛ فروش از ابتدای اکران نوروزی تا 13 اردیبهشت امسال ۱۴ میلیارد تومان اعلام شده است.

به گزارش سینما فستیوال ، این که گفته می شود سالی که نکوست از بهارش پیداست می تواند شامل حال این روزهای سینمای ایران باشد.

 

اکران نوروزی امسال آغاز خوبی برای سینمای 93 ایران بود. چهار فیلم اکران نوروزی از پنج سرگروه اصلی فیلم، تمدید زمان نمایش داشتند و فیلم «با دیگران» هم که به گفته برخی از صاحبنظران مناسب اکران نوروزی نبود، توانست فروش نسبتا خوبی را داشته باشد.

 

در حالی که سال گذشته سهم فروش سالانه سینما 25 میلیارد تومان بود اما در اکران نوروزی سال 93 تا 13 اردیبهشت ماه، رقمی نزدیک به 14 میلیارد تومان نصیب سینمای ایران شده است.

 

اولین فیلمی که در اکران دوم بهار قرار گرفت فیلم سینمایی «زندگی جای دیگری است» بود که جایگزین فیلم «با دیگران» شد. با اینکه اکران این فیلم با اعتراض منوچهر هادی، کارگردان، به دلیل همزمانی اکران با روزهای جام جهانی و فصل امتحانات همراه بود اما این فیلم در دو هفته ابتدایی در مجموع 18 سالن سینما تا مرز 200 میلیون تومان فروش داشته است.

 

بر اساس مصوبه شورای صنفی نمایش، «متروپل» به کارگردانی مسعود کیمیایی جایگزین «معراجی‌ها» در گروه قدس، «اشباح» به کارگردانی داریوش مهرجویی به جای «چ» در گروه آزادی و «زندگی مشترک آقای محمود و بانو» به کارگردانی روح‌الله حجازی به جای «طبقه حساس» در گروه استقلال اکران می شوند. به این ترتیب ترکیب 5 فیلم اکران دوم بهار مشخص شد.

 

فیلم های «اشباح» و «متروپل» اگر چه در جشنواره 32 فیلم فجر با استقبال همراه نبودند ولی وجود اسم های کارگردان های این دو اثر سینمایی شاید بتواند امید خوبی برای فروش خوب آن داشته باشد.

 

«زندگی مشترک آقای محمود و بانو» یکی از دیگر فیلم‌های گروه اکران دوم بهار است فیلمی که از دو سال قبل خیلی ها منتظرند ببینند این‌ بار روح الله حجازی چگونه سینمای اجتماعی را در بستر یک خانواده تصویر می کند.

 

«زندگی مشترک آقای محمود و بانو» را می توان از گزینه های فروش خوب در فصل بهار دانست. فیلم «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» به روابط آدم ها در شرایط جامعه امروز که در حال تغییر از سنت به مدرنیته است، می پردازد. حضور بازیگرانی چون حمید فرخ‌نژاد، ترانه علیدوستی و پیمان قاسم‌خانی با بازی‌های روان شان می تواند کنجکاوی مخاطب را برای دیدن بازی متفاوت جلب کند.

 

 

 

امسال وضعیت اکران برای سینما داران از چند نظر نسبت به سال گذشته امیدوار کننده است. یکی اینکه اکران نوروز به عنوان یکی از بهترین فصلهای اکران شروع خوب سینما را رقم زده است.

 

شاید یکی از دلایل استقبال مردم از سینما، دیجیتالی شدن سینماهای کشور باشد و یا اینکه حضور جشنواره 32 فیلم فجر در همه استانها در استقبال مردم از سینما، در شهرهایی غیر از تهران موثر بوده است.

 

در ادامه سال می‌توان گفت که اجرای طرح‌های مناسب بتواند طرفداران سینما را برای رفتن به سینما ترغیب کند. یکی از طرح هایی که می تواند عموم مردم را به سینما بکشد، اجرای طرح افطار تا سحر است. البته اجرای مناسب این طرح به تبلیغات موثر صدا و سیما و همچنین حضور فیلمهایی مناسب اکران ایام ماه مبارک رمضان بر می گردد.

 

یکی دیگر از طرحهایی که نیازمند تبلیغات صدا و سیما است و می تواند مردم را به سینما بکشاند طرح شناور بلیط سینما است که از اول تابستان اجرا می‌شود. بر اساس این طرح قیمت بلیط‌ها برای دو سانس تا ساعت 3 بعد از ظهر نیم‌ بها است و بعد از ظهرها به‌صورت تمام‌ بها بلیط‌ها به فروش می‌رسد. این طرح کمک می‌کند سانس های خلوت سالن‌های سینما با استقبال قشر کم درآمدی که سینما را از سبد فرهنگی خود بیرون گذاشته اند، همراه شود.

 

فیلم های خوبی به لحاظ جذب مخاطب برای بقیه سال 93 وجود دارند که چشم امید سینما داران به این فیلمهاست. فیلمی مثل «شهر موشها» در لیست اکران است که می تواند تقریبا دو ماه از زمان اکران را به خود اختصاص دهد.

 

فیلم هایی چون «شیار 143» که در جشنواره با استقبال منتقدان و رسانه ها روبرو شد و در اکران های محدود، استقبال خوبی را از سوی گروههای مختلف داشته است.

 

این فیلم پدیده ی سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر بود که بازی خوب مریلا زارعی هیات داوران را مجاب کرد جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن را دریافت کند. همچنین این فیلم سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نظر آرای مردمی را نیز دریافت کرد.

 

 

فیلم «آرایش غلیظ» آخرین ساخته حمید نعمت الله، از جمله فیلم هایی است که امید زیادی برای فروش دارد. فیلمنامه ای با ایده‌های خلاق با طنزآفرینی دیالوگ‌ها و بازی خوب بازیگران و موسیقی متفاوت با صدای همایون شجریان، همه می تواند از جمله دلایل فروش خوب این فیلم شود.

 

 

 

فیلم «رد کارپت» جدیدترین فیلم رضا عطاران هم از جمله فیلمهایی است که سازندگان این فیلم با امید به نوع ساخت و روایت فیلم، فروش خوبی را برای آن پیش بینی می کنند. این فیلم که به قول تهیه کننده اش هزینه ای نزدیک به 500 هزارتومان داشته است، می تواند فروشی میلیاردی داشته باشد.

 

 

فیلم سینمایی «امروز» دوستداران سینمای میرکریمی را به سالن های سینما خواهد کشاند. فیلم آرام با بازی فوق العاده پرویز پرستویی که قهرمان اسطوره ای میرکریمی را تصویر کرده است. «امروز» به خاطر نامهای شریف سازندگانش می تواند با استقبال خوبی همراه باشد.

 

 

 

 

«آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» یکی دیگر از امیدهای اکران امسال است. آخرین ساخته بهروز افخمی سمیرغ بلورین بهترین فیلم از سی و دومین جشنواره فیلم فجر را از آن خود کرده است.

 

افخمی روایتی متفاوت از مهاجرت و طلاق در فیلم «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» را بدون سیاه نمایی و یا شعار زدگی تصویر کرده است. اینکه این روایت چقدر مقبول مخاطب سینمای امروز ایران است باید تا زمان اکران این فیلم منتظر بمانیم.

 

 

«کلاشینکف» فیلمی پر لوکیشن و پر بازیگر، که با وجود ناکامی در سی و دومین جشنواره فیلم فجر چشم به گیشه دوخته است. فیلمی که تمام شاخصه های جذب مخاطب را رعایت کرده است. فیلمی اجتماعی با رگه‌های طنز که به قول کارگردانش تندتر از «گشت ارشاد» حرف زده، می تواند فروش خوبی داشته باشد.

 

حال اگر حاشیه‌ی ترویج بی اخلاقی و بی قانونی یا فیلم صحنه‌دار کلامی هم چاشنی دعواهای قبل اکران فیلم سعید سهیلی شود، شاید استقبال کاذبی هم برای فیلمش شاهد باشیم. متنی که سعید سهیلی به جای خلاصه داستان این فیلم در اختیار رسانه ها گذاشته است می تواند گواه این باشد که چرا منتقدان این فیلم را دوست نداشتند ولی مخاطبان ممکن است این فیلم را پرفروش کنند.

 

 

 

«خانه پدری» و شوک اولیه این فیلم، فقط همین بر سر زبانهاست. اما خالق صحنه های آرام و شریف «روزگار قریب» این بار غربت زنی مانده در دیوار تحجر را روایت می کند. کیانوش عیاری در شوک اولیه‌ی سکانس ابتدایی فیلم «خانه پدری» نه تنها روایت کل فیلم را تضمین کرده است بلکه همین کنجکاوی دیدن این سکانس می‌تواند تضمین خوبی برای فروش فیلمش باشد.

 

 

«چند متر مکعب عشق» داستان عشق پسری ایرانی به نام صابر و دختری افغانی مرونا، عشقی که فرجامش را هیچ کس نمی داند. همین بخش از داستان می تواند برای تماشاگر سینما جذاب باشد اما آنچه در بستر این فیلم دیده می شود روایت رنج و سختی مهاجرین افغان است که جمشید محمودی نویسنده وکارگردان این اثر برای اولین بار در سینمای ایران آن را به زیبایی تصویر کرده است.

 

 

 

 

حامد محمدی در فیلم سینمایی «فرشته ها باهم می‌آیند» برای اولین بار نوشته خود را کارگردانی کرده است. حوض نقاشی، طلا و مس، از جمله آثار پرفروش و مورد احترام سینمای ایران هستند که حامد محمدی نویسندگی آن را برعهده داشته است. این بار باید دید فیلمی که حامد محمدی کارگردانی کرده است با استقبال تماشاگران مواجه می شود یا نه.

 

 

 

«دلتنگی‌های عاشقانه» ساخته رضا اعظمیان فیلمی بر اساس کتاب اول مجموعه ی «اینک شوکران» ساخته شده است. کتاب «اینک شوکران 1» روایت زندگی شهید شیمیایی سید منوچهر مدق از زبان فرشته ملکی همسر این شهید است.

 

این کتاب در بین کتب دفاع مقدس پرفروش و محبوب بوده است. اینکه «دلتنگی‌های عاشقانه» می تواند در بیان تصویری زندگی یک شهید با استقبال روبرو شود یا نه، باید منتظر اکران آن بود. در این فیلم محمدرضا فروتن در نقش شهید منوچهر مدق و میترا حجار در نقش همسر شهید بازی کردند.

 

منبع : تسنیم

یک دیدگاه

  1. فیلم ها امسال اصلا زیاد جالب نیستن به جزه شهر مو شها 2 و اریش غلیظ که یک کار غربی کپی شده است میشه حساب کرد

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *