حبیب ایل بیگی روز دوشنبه در نشست رسانه ای سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران اظهار داشت: این جشنواره از 22 تا 27 مهرماه امسال در پردیس سینمای گالری ملت برگزار خواهد شد.
به گزارش سینمافستیوال ، حبیب ایل بیگی خبر داد: این جشنواره صبح روز 22 مهرماه با نمایش فیلم «میزبان» به کارگردانی امید عبدالهی افتتاح میشود و عصر روز 27 مهرماه هم در تالار وحدت به پایان میرسد.
وی گفت: تقویت جایگاه فیلم کوتاه به عنوان سینمای آینده، بازاریابی، تقویت سینمای ملی، ترویج اخلاق و ارزش های اسلامی و بسط فرهنگ دینی و دفاع مقدس از جمله اهداف امسال این جشنواره است.
او با اشاره به اینکه آخرین فیلمی که در آخرین سانس این جشنواره نمایش داده خواهد شد هم اثری پویانمایی با نام «پایان» است،گفت: امسال 4826 فیلم از 105 کشور متقاضی شرکت در جشنواره بودند که 3040 فیلم خارجی و 1786 فیلم ایرانی در این میان بدست ما رسیدند.
وی افزود: در نهایت پس از بررسی اعضای هیات انتخاب، 182 فیلم ایرانی از 187 کارگردان برای بخش ملی و 104 فیلم از 33 کشور برای بخش بین الملل انتخاب شدند.
ایل بیگی که در نشست خبری سی و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران صبح دوشنبه 14 مهرماه در محل انجمن سینمای جوان سخن میگفت، همچنین یادآور شد که در میان فیلمهای بین الملل 9 فیلم ایرانی هم به پیشنهاد هیات انتخاب حضور دارند.
او با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد فیلمهایی که در بخش بین الملل دریافت کردهایم دارای کیفیت نمایشی بالایی هستند، گفت: امسال در هر دو بخش ملی و بینالمللی تعداد فیلمها را کاهش دادیم به طوری که سال گذشته 241 فیلم در بخش ملی حضور داشتند اما امسال این تعداد به 182 فیلم کاهش پیدا کرد.
مدیرعامل انجمن سینمای جوان همچنین در بخش دیگری از این نشست تقویت جایگاه فیلم کوتاه به عنوان سینمای آینده، بازاریابی و بازار سازی و عرضه اقتصادی فیلم به نفع تولید کنندگان، تقویت سینمای ملی از طریق ارتقاء آگاهی ، ترویج ارزشهای اسلامی، تحکیم مبانی خانواده و توجه به ارزشهای دفاع مقدس را از جمله اهداف این جشنواره دانست.
او علاوه بر این با اشاره به گلایهمندیهای برخی از فیلمسازان در سالهای گذشته نسبت به اینکه برخی از اعضای هیات انتخاب فیلمهای آنها را ندیدهاند گفت: امسال برخلاف دورههای گذشته تمام اعضای هیات انتخاب در محل انجمن فیلمهای رسیده به دبیرخانه را بازبینی کردند که البته این اتفاق مشکلاتی را هم به دلیل مدت زمان زیاد حضور آنها را به همراه داشت اما تاکید داشتیم همانند قبل آثار بر روی هارد به هیات انتخاب داده نشود.
حبیب ایل بیگی در این نشست درباره جوایزی که به برگزیدگان جشنواره اهدا خواهد شد، هم توضیح داد: در بخش بین الملل تصمیم گرفتیم استانداردهای بین المللی را رعایت کنیم، به همین دلیل جوایزی را که ریالی شده بودند به ارز بین المللی برگرداندیم و به این ترتیب 19 هزار و 500 یورو در هفت بخش بین الملل اهدا خواهد شد.
او افزود: این جوایز در بخشهای مختلف به 2500 یورو و سه هزار یورو تقسیم میشوند و مبلغ جایزه بزرگ جشنواره هم پنج هزار یورو است.
دبیر جشنواره فیلم کوتاه تهران درباره جوایز بخش ملی هم با اشاره به حذف جایزه حمایت از فیلم بعدی فیلمسازان به دلیل در انتظار ماندن برگزیدههای سال گذشته و نیز انتقال جایزه استعداد جوان به جشنوارههای استانی و منطقهای اظهار کرد: در بخش ملی جوایز نقدی چهار میلیون تومان ، پنج میلیون تومان را شامل میشوند و جایزه بهترین فیلم داستانی هم هفت میلیون تومان است.همچنین سه جایزه ویژه به مبلغ سه میلیون تومان و دو دیپلم افتخار به همراه دو میلیون تومان به برگزیدگان اهدا میشود.
به گفته مدیرعامل انجمن سینمای جوان امسال تعدادی مهمانان خارجی حضور خواهند داشت و در بخش بین الملل کشورهای فرانسه ، آلمان، سوئیس، کانادا، انگلیس، آمریکا، ایتالیا و … کشورهایی هستند که به ترتیب بیشترین آثار را در جشنواره فیلم کوتاه تهران دارند.
وی اضافه کرد: همچنین در بخش ملی هم استانهای تهران ،فارس و کردستان بیشترین آثار را در جشنواره شرکت دادهاند.
ایل بیگی درباره بخشهای جنبی جشنواره هم توضیح داد: پنج بخش جنبی ایرانی و یک بخش جنبی بین المللی در جشنواره امسال در نظر گرفته شده است که در مجموع 34 فیلم ایرانی و سه فیلم خارجی در این بخشها نمایش داده خواهند شد.
به گفته وی نمایش فیلمهای برگزیده جشنواره مفاهیم قرآنی، منتخبی از آثار برگزیده جشن خانه سینما ، هفت فیلم قدیمی از کارگردانهایی همچون تقوایی، بیضایی، شاپور قریب، سهراب شهیدثالث و … ، نمایش فیلمهای مهمان از کارگردانانی همچون نرگس آبیار، مرتضی شعبانی، روح الله رفیعی و… بزرگداشت مرحوم محمدرضا شریفی، مرور آثار فرهاد مهران فر و فیلمهای کوتاه شهرام مکری و نمایش سه فیلم از ساختههای دانشجویان مدرسه فیلمی از فرانسه به عنوان بخشهای جنبی سی و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران در نظر گرفته شدند.
از دیگر نکات مطرح شده در این نشست به برگزاری سه نشست توسط امیررضا معتمدی، با عنوان مبانی جلوههای بصری در سینما، مجتبی راعی با عنوان اهمیت داستان در فیلم کوتاه و مهرداد اسکویی با عنوان ارزیابی منطق ایدهپرداز برگزار خواهند شد.
همچنین داوری فیلمهای بخش ملی آغاز شده که اسامی آنها به زودی اعلام میشود اما در بخش بین الملل هم چهار داور خارجی به همراه فرشته طائرپور (تهیهکننده) آثار را ارزیابی میکنند.
ایل بیگی در بخشی از این نشست با تاکید بر اینکه امسال برای برگزاری جشنواره هر چهار سالن پردیس سینمایی ملت را در اختیار دارند، اظهار کرد: برای جلوگیری از فشردگی نمایش فیلمها که در دوره قبل شاهد آن بودیم، امسال با افزایش تعداد سالنها و کم کردن فیلمها زمانی را برای تبادل نظر و گفتوگو میان هر کدام از سانسها اختصاص دادهایم.