به گزارش سینمافستیوال،درحالی که ۷۷ کشور برای شرکت در بخش خارجی زبان اسکار ۲۰۱۵ اعلام آمادگی کرده اند، آکادمی اسکار باید قبل از اعلام ۵ نامزد نهایی ، از بین این فیلم ها ۹ فیلم را انتخاب کند. در این بین چند کشور از آمریکای جنوبی شرکت داشته اند. مطلب زیر پیش بینی سایت “Latin post” از شرکت کنندگان آمریکای جنوبی برای نامزدی در این بخش آکادمی اسکار است:
آرژانتین:
آرژانتین را با فیلم “wild tales” می توان قوی ترین شرکت کننده در این بخش دانست. این فیلم جشنواره پسند در ابتدا در جشنواره کن و سپس در تلوراید و تورنتو به نمایش در آمد. پخش این فیلم را “Sony pictures classic” برعهده گرفته است که در فوریه اکران می شود. کارگردان مشهور این فیلم “پدرو آلمودوار” تهیه کنندگی این فیلم را نیز برعهده دارد. هرچند که این موارد هیچ کدام تضمینی برای نامزد شدن در اسکار نیست ولی باید دانست که این کارگردان در صنعت سینما بسیار شناخته شده است.
برزیل:
برزیل نیز با فیلم “the way he looks” شانس خوبی در این بخش دارد. این فیلم در جشنواره ی برلین به روی پرده رفت و نقد های مثبتی دریافت کرد و بلافاصله برای اکران با کمپانی “Strand Releasing” قرار داد بست. این فیلم امسال اکران خواهد شد . در نتیجه می تواند برای جوایز دیگر هم واجد شرایط است. هرچند که کمپانی “strand releasing” با آکادمی اسکار میانه ی خوبی ندارد ولی این فیلم در سطح بین الملل نگاه های زیادی را به خود جلب کرده است.
شیلی:
فیلم “to kill a man” از شیلی با بدست آوردن جایزه ی جشنواره ی “sundance” می تواند شرکت کننده ی مهمی در این بخش باشد. پخش این فیلم را کمپانی “film movement” بر عهده گرفته است. زمان اکران این فیلم هنوز مشخص نیست ولی شیلی تا کنون فیلم های مهمی را در این جشنواره شرکت داده است که آکادمی مطمئنا این عامل را لحاظ خواهد کرد.
“behavior” از کوبا، “cristo rey” از جمهوری دومنیکن، “mr. Kaplan” از اروگوئه به دلیل اینکه در چند جشنواره ی مهم به نمایش در آمدند می توانند از مدعیان این رقابت باشند. “cristo rey”و “behavior” در جشنواره ی تورنتو به نمایش در آمدند و “mr. Kaplan” در بخش پژوهشی جشنواره ی کن و تورینو شرکت داشت. هر چند که این فیلم در این جشنواره ها به نمایش در نیامد ولی با این برنامه ها اسم خود را مطرح کرد.
فیلم “living is easy with eyes closed” از اسپانیا که در جشنواره ی “san Sebastian” به نمایش درآمد نیز پیشنهاد جالبی است. با اینکه این جشنواره در سینما مقام بالایی دارد ولی کم پیش آمده است که آکادمی اسکار از این جشنواره فیلمی را انتخاب کند. با اینحال این فیلم یک پخش کننده ی آمریکایی دارد و برای ماهای بعدی در نوبت اکران است. احتمالا اکران جهانی آن می تواند فاکتور مهمی باشد.
“olivados” از بولیوی، “mateo” از کلمبیا و “invasion” از پاناما هم می توانند از شگفتی ها و برندگان غیر مترقبه این دوره باشند. هیچکدام از این فیلم ها در جشنواره ی خاصی از جمله کن، ونیز، تورنتو، برلین، و یا ترابکا به نمایش در نیامده است.
دو کشور مسلما فیلم های اشتباهی را به آکادمی فرستاده اند. ونزوئلا فیلم “the liberator” را شرکت داده است که نقد های بسیار بدی را دریافت کرد و در اکرانش در آمریکا با شکست مواجه شد. مکزیک هم فیلم “cantinflas” که فیلم پرفروشی بوده را شرکت داده است ولی این فیلم نیز نقد های ضعیفی دریافت کرد. هر دو این کشورها گزینه های بهتری را برای معرفی داشتند که بتواند نظر آکادمی را به خود جلب کند.
اکوادور هم فیلم “silence in dreamland” که در جشنواره های کمی شرکت داشته را انتخاب کرده است. در حالیکه گزینه ی دیگری به نام “holiday” داشتند که در برلین اکران شد و نقد های مثبت زیادی دریافت کرد.
آکادمی پنج نامزد اصلی خود را در بخش خارجی زبان در ماه ژانویه اعلام خواهد کرد. باید دید که آمریکای لاتین امسال شانسی در آکادمی دارد یا خیر؟!