نمایش فیلم فلسطینی «ویلا توما» در جشنواره ونیز

فیلم «ویلا توما» که با سرمایه اسرائیل ساخته شده به عقیده کارگردان فلسطینی آن، یک فیلم فلسطینی است، این مسئله اکنون خشم مقامات فرهنگی اسرائیل را برانگیخته است.این فیلم به زودی در جشنواره ونیز نمایش داده می‌شود.

سینما فستیوال

به گزارش سینما فستیوال، فیلم «ویلا توما» به کارگردانی «سهی عراف» قرار است به زودی در بخش هفته منتقدان جشنواره فیلم ونیز به نمایش درآید که از همین رو  مقامات فرهنگی اسرائیل از جمله  وزیر فرهنگ ‌این کشور را خشمگین کرده است تا حدی که خواستار بازپس گیری  مبلغ سرمایه‌گذاری شده در این فیلم شده اند.

فیلم «ویلا توما» در رام‌الله فیلمبرداری شده و  رام‌الله را در روزهای نخست  اشغال آن توسط نیروهای اسرائیلی به تصویر می‌کشد.

«عراف» اصالتا فلسطینی است که در منطقه اسرائیلی ‌نشین زندگی می‌کند، «ویلا» را به عنوان فیلمی فلسطینی به جشنواره فیلم ونیز معرفی کرده است.  همچنین بیشتر رسانه هنگام انتشار خبرهای مربوط به این فیلم آن را فیلمی فلسطینی معرفی می‌کنند.

این فیلم با سرمایه‌ای بالغ بر 400 هزار دلار ساخته  شده و بخش اعظمی از سرمایه‌ آن را صندوق فیلم اسرائیل تأمین کرده است.

به گزارش نشریه سینمایی ورایتی، چنین اختلافاتی باعث ایجاد حواشی و  صدور بیانیه‌ها  زیادی در رابطه با فیلم سینمایی «ویلا توما» شده  است ولی نکته جالب توجه این است که تعداد زیادی از هنرمندان  داخلی چه اسرائیلی و چه فلسطینی از «عراف» و تصمیمش حمایت کرده‌اند.

«سهی عراف»، که فیلم‌هایی چون «درخت لیمو» و «عروس سوریه» را در کارنامه کاری خود دارد در نامه‌ای به روزنامه اسرائیلی «هاآرتص»، از تصمیم خود دفاع کرده است.

در این نامه آمده است: من یک عرب هستم، یک فلسطینی که شهروند  اسرائیلم. من این حق را دارم که زمانی‌که فیلمم را به دنیا معرفی می‌کنم بر ملیت و اصالت خودم تأکید کنم. هیچ قانونی وجود ندارد که من را از این کار منع کند. تا آنجا که من می‌دانم ، هویت یک اثر به خالق آن اثر بازمی‌گردد.

سال 2006 نیز «هنی ابواسد»، کارگردان فلسطینی زمانیکه  فیلم «واینک بهشت» ،که نامزد جایزه اسکار شد را به عنوان فیلمی فلسطینی به آکادمی اسکار معرفی کرد، به شدت مورد انتقاد و هجمه اسرائیلی‌ها قرار گرفت.

این مسئله باعث شد تا «ابواسد» در ساخت پروژه سینمایی، پیشنهاد تمامی سرمایه‌گذاران اسرائیلی را رد کرده و در نهایت این فیلم را بدون مشکلات قبلی به عنوان یک فیلم فلسطینی به دنیا معرفی کند.

این فیلم نیز توانست نامزد جایزه اسکار شود.

هفتاد و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز  15 شهریور به پایان خواهد رسید.

یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *