مسئول کاروان زائران صلح سوريه از ساخت چند مستند توسط بهروز افخمي، محمدحسين جعفريان، محسن اسلامزاده و نگارش يک کتاب توسط عليرضا قزوه بعد از سفر اين افراد به سوريه خبر داد.
سيدسليم غفوري در گفتگو با مهر با اشاره به سفري که چندي پيش به همراه کاروان زائران صلح سوريه به اين کشور داشت، گفت: اين سفر دستاوردهاي زيادي داشت و کساني که در کاروان زائران صلح سوريه همراه بودند بخشي از اين خاطرات را در سخنان خود بيان کرده اند و حالا قرار است اينها به شکل فيلم مستند و کتاب تدوين شود. وي ادامه داد: از دستاوردهاي اين سفر استفادههاي زيادي ميتوان داشت و از جمله اينها ميتوان به ساخت مستندي توسط بهروز افخمي و محمدحسين جعفريان و همچنين نوشتن کتابي توسط عليرضا قزوه اشاره کرد. مسئول کاروان صلح سوريه با اشاره به اين مستندها بيان کرد: از فيلم آقاي افخمي خبر چنداني ندارم اما محسن اسلامزاده به همراه مهدي خوشنژاد در طول اين سفر با دو دوربين تصويربرداريهايي داشتند و اسلامزاده قصد دارد مستندي شخصيتمحور بسازد. در اين مستند با افرادي که در اين کاروان بودند مثل حجتالاسلام زائري، مادر مريم اگنس و خانم مايريد ماگواير صحبت ميشود که اين گفتگوها بعدا به فارسي ترجمه ميشود. اين سه نفر روند اتفاقات کاروان صلح سوريه را از نقطه نظر خود بيان ميکنند.
غفوري اضافه کرد: در اين مستند فعاليتهاي اين شخصيتها براي تحقق صلح در دل اين سفر مرور ميشود. درواقع ما حوادث سوريه و مسايل آن را در طول اين سفر ميبينيم و از زبان اين چند نفر هم ديدگاههايي مرتبط با صلح مطرح ميشود.
اين مستندساز در ادامه با اشاره به يکي از مواردي که در سفر به سوريه ديده است، خاطره اي تعريف و بيان کرد: در يکي از اردوگاههاي آوارههايي که رفتيم زن سالخوردهاي را ديديم که بيشتر از 80 سال داشت. همه اعضاي خانواده اين زن در جنگ هاي اخير سوريه کشته شده بودند. در حين صحبت با او پسر 5 يا 6 سالهاي نزد او آمد که فکر کرديم نوه اوست و بعد اين زن توضيح داد که اين پسربچه هم همه اعضاي خانواده خود را در اين اتفاقات جنگي از دست داده است. اين نشان ميدهد که نسل اول و سوم سوريه هم اکنون شرايط مشابهي دارند.
غفوري در پايان خاطرنشان کرد: ما درصدديم برنامهريزيهايي انجام دهيم تا ظرف يکي دو ماه آينده ديگر برنامههاي کاروان صلح سوريه را شروع کنيم.