دومین روز جشنواره فیلم مقاومت با دو نشست پر مخاطب

 دومین روز جشنواره فیلم مقاومت با برنامه هایی همچون نمایش فیلم ، جلسه نقد و بررسی و نشست های ایران هراسی و اسلام هراسی همراه بود .

سیمافستیوال

به گزارش خبرنگار سینما فستیوال، دومین روز جشنواره بین المللی فیلم مقاومت با اکران فیلم هایی از سیدجلال دهقانی اشکذری، مسعود اطیابی، داوود بیدال، محمدرضا ورزی، علی خزاعی فر، محمدرضا اسلاملو، مسعود دهنمکی، نرگس آبیار، ابراهیم حاتمی کیا، کیومرث پوراحمد، علی غفاری، محمدمهدی عسگرپور، انسیه شاه حسینی و در بخش داخلی و فیلم هایی از سینمای اسپانیا، فرانسه، عراق، آمریکا، شیلی و انگلستان در بخش بی الملل روز گذشته، سه شنبه اول مهر ماه ، در سینما فلسطین از سر گرفته شد.

جشنواره در این روز با دو مهمان ویژه همراه بود، در بخش ” ایران هراسی و اسلام هراسی ” پس از تماشای فیلم “لژیون” به کارگردانی اسکات استوارت ، که با استقبال زیادی از سوی مخاطبین رو به رو شد. تا جایی که هنگام پخش فیلم عده روی پله ها به دیدن فیلم نشستند . و پس از آن ، آقای دکتر حسن عباسی به نقد محتوایی اثر پرداخت.

این استاد استراتژیک با بیان اینکه فیلم سینمایی “لژیون” در پی ایجاد شک در مخاطب است عنوان کرد: فیلم با ایجاد شک در مخاطب به مقابله با ایمان می پردازد. در دوره کمونیستی نیز ایمان مورد هجوم قرار گرفت و بعد از فروپاشی کمونیسم، لیبرالیسم جایگزین آن شد و در مقابل اسلام  به مبازره پرداخت. این فیلم  و آثار دیگری همچون سریال فرشتگان ، پیشگویی، سوپر نچرال نیز در گروه فیلم های ایمان ستیز هستند که با محوریت شیطان و مقابله فرشتگان با هم در پی ایجاد تصویر جدیدی از عالم معنا است.

عباسی در ادامه  تاکید کرد زمانی که ایمان از جامعه ای رخت بربندد رود ها و نعمت ها نیز از بین می رود خاطرنشان کرد: عالم معنا و معنویت در شرایط امروزی فرسوده شده است و بحران امروز ما بحران ایمان است. اگر در جامعه ما ایمان وجود داشت این فساد اقتصادی و کمبود آب به وجود نمی آمد. غرب در پی آن است که ایمان را فرسوده کند و به همین منظور نسل نوجوان را هدف قرار داده و با تاکید بر ژانر سینمای الحادی تفکرات خود را به این نسل القا می کند.

عباسی در پایان حرف های خود یادآور شد: در دوره خطرناکی قرار گرفته ایم که نیاز به هوشیاری فریهتخگان داریم امیدواریم که نسل بعدی در مقابل این گونه حملات با هوشیاری مقابله کند.

سینما فستیوال

دکتر رحیم پور ازغدی مهمان بعدی جشنواره بود که با موضوع سینمای آلترناتیو و سینمای مقاومتی به ایراد سخرانی پرداخت.

او در بخشی از صحبت هایش سینمای آلترناتیو را اینگونه توضیح داد: جهت دادن به ذهنیت و فکر مخاطب اولین محوری است که سینمای آلترناتیو می‌تواند به آن ورود کند. این در حالی است که عده‌ای بر این باورند که موفقیت گیشه مساوی  با شهوت، خشونت و توهم و ترس است که باید گفت که سینمای آلترناتیو و انقلاب اسلامی منهای هیچکدام از این ها نیست بلکه برابر با مدیریت قوه خیال، تعدیل قوه شهوت و تعدیل و مدیریت ترس است. سینمای انقلابی و دینی باید از همه این موضوعات چون خنده، گریه، فانتزی و توهم به صورت خلاقانه استفاده کند، زیرا سینما و هنر بخشی از پروژه تعلیم و تربیت اسلامی است. سینمای انقلاب اسلامی، امروز در جهان به عنوان سینمای اپوزوسیون تلقی می‌شود. سینمای انقلاب با نبردهای چریکی نبرد خود را آغاز کرده است. امروز در پیچ تاریخی قرار داریم و در موقعیت حساسی هستیم و در حقیقت لیله‌القدر است که یک فیلم خوب می‌تواند هزار برابر تاثیر بگذارد..

رحیم‌پور اضافه کرد با اشاره به اینکه سینمای مقاومت باید اتاق کنترل سینما را در دست بگیرد ادامه داد:  سخنی که برخی در داخل می‌گویند که سینما را باید کنار گذاشت زیرا اساس سینما غفلت است و باید از آن دوری کرد نه تنها اسلامی نیست بلکه این سخن از سوی غرب صادر شده و غربی است. سینمای مقاومت باید سلطه زبانی را بشکند و این یکی از اقدامات سینمای مقاومت است زیرا زبان دریچه فرهنگ است و باید انحصار زبان انگلیسی در سینما از بین برود زیرا وقتی زبان یک ملت از آنها گرفته شود، کم کم فرهنگشان را از دست خواهند داد. در سینمای مقاومت باید از جایی آغاز کنیم که از همانجا مخاطب قرار گرفته‌ایم. سینمایی که سبک زندگی را هدف گرفته باید از همانجا نیز با آن مقابله کرد. سینمای مقاومت باید در برابر عرف‌های نامناسب بایستد. در روش و زبان باید به مخاطب توجه کرد ولی در محتوا نباید پیرو عرف بود زیرا اگر قرار است در عرف هم پیروی کنیم پس در برابر چه چیزی قرار است مقاومت کنیم؟ پس سینمای مقاومت شالوده‌شکن است.

در ادامه برنامه های این روز جشنواره ، طبق روال ، بعد از اکران فیلم ها، نشست هایی هم در محل سینما فلسطین با حضور عوامل فیلم، متقد و مجری برگزار شد.

در بخش دیگری از برنامه های ای روز هم ، سردار جواد جباری  مدیر عامل بنیاد روایت در محفلی صمیمی در سینما فلسطین از خانواده شهدای معزز سید عباس مرادی ، قائمی فر ، هاشمی نیا ، ملکی ، باغ شاهی ، مظفر جانی ، آزما ، پاشایی بهرام ، ملکی غفاری ، یوسف مرادی ، آدینه ، باسمه چی ، مدرس و باکری و دو جانباز سرافراز بهروز ساقی و ابوالفضل پناه با اهدای لوح ، تقدیر به عمل آورد.

آخرین برنامه ی دومین روز جشنواره هم ، فیلم “پادشاه شن ها ” بود که در سالن فلسطین۳ برای علاقه مندان بر روی پرده ی نقره ای به نمایش در آمد.

برنامه های سومین روز جشنواره مقاومت را از اینجا ببینید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *