اکرانهای آثار پنجمین جشنواره مردمی فیلم عمار که از پنجشنبه 11 دیماه در سینما فلسطین تهران آغاز شده است ، امروز 18 دی ماه به کار خود پایان می دهد.
به گزارش سینما فستیوال ، در آخرین روز از پنجمین جشنواره مردمی فیلم عمار آثار ذیل روی پرده میروند:
ـ مستند «عقبه، عباس دست طلا» (ساعت 16، سالن یک)
مستند «عقبه، عباس دست طلا» خاطرات شفاهی عباس باقری معروف به عباس دست طلا، یکی از صافکارهای زمان جنگ است. همیشه تصویری که از قهرمانان جنگی در ذهن ما مانده، تصویر مردانی سلاح در دست است که در خط مقدم میجنگند، اما هر خط مقدمی عقبه ای دارد. عقبه ای از قهرمان هایی که کمتربه چشم آمده اند. عقبه ای مملو از عباس دست طلاها که خالصانه و برای رضای خدا و بی چشم داشت، با همه توانشان ایثار کردند. و هر چه از دستشان بر میآمد ولو اینکه در حیطه وظایف و یا حتی در حرفه شان هم نبود دریغ نمیکردند. و عباس باقری یکی از آن ایثارگران بود.
او وقتی مجاهدت رزمندههای مخلص و خاکی را در خط مقدم دیده بود، دیگر هیچ مانعی نمیتوانست او را از ادامه تلاش و خدمترسانی باز دارد. ولو اینکه برای عباس و نیروهایش جایی برای اسکان و استراحت نباشد، و یا به تعداد آنها حتی غذایی برای خوردن نباشد، تا مجبور شوند با هزینه شخصی غذا تهیه کنند و جای خوابشان ماشینهای خودشان باشد، اما با این حال باقری با مجاهدت خود و به دست خود پرچم جهاد را در عقبه بالا نگه داشت، چرا که عباس دستهایش طلا بود..!
این مستند زیبای 8 دقیقه ای به کارگردانی احمد کشاورز و تهیه کنندگی مهدی مطهر تهیه شده است.
ـ علمک (ساعت 18، سالن یک)
فیلم با صحنه قامت بستن جماعت برای نماز ظهر شروع میشود. برداشت اولیه فیلم امام جماعتی را نشان میدهد که گوشه ابروی راست صورتش شکافته شده است. در پس امام جماعت نمای مأمومینی است که بی تفاوت نسبت به اقامه، در گوش هم پچپچ میکنند. در ادامه امام دستی به زخم صورت خود میکشد و تکبیر نماز را میگوید.
لوکیشن اصلی فیلم حول محور پیاده رویی ست که یک علمک گاز بر روی دیوار آن دیده میشود. رهگذران پیاده رو اما بی توجه به علمک گاز یکی پس از دیگری از پیاده رو در حال گذراند و بی هوا سرشان با برآمدگی علمک برخورد کرده و زمین میخوردند. جوان ورزشکار، عابر پیاده، سرکار نیروی انتظامی، جوان شمالی، جوان بستنی به دست چاق، که همگی از دست این علمک به ستوه آمده و برای مصون ماندن دیگران از آسیب آن راهکاری ارائه میکنند، اما هیچکدام از این راهکار ها نمیتواند مانع از برخورد سر عابر دیگری با برآمدگی علمک گاز شود در پیاده رو.
کارگردان «علمک» حسین دارابی است و تهیه کنندگی این فیلم را حسین شیرعلی برعهده دارد. حسین دارابی در فیلم دوم خود در طول 8 دقیقه توانسته است فیلمی با روایتی غیرخطی و بسیار جذاب ارائه دهد و بدون افتادن در ورطه شعارپراکنی، یک حقیقت را بدون دیالوگ به ذهن مخاطب منتقل کند. همه اینها عاملی می شود تا با خیالی راحت تماشای این فیلم لذت بخش را در پنجمین جشنواره مردمی فیلم عمار به شما توصیه کنیم.
ـ گام نهایی (ساعت 18، سالن دو)
پیروزی دکتر حسن روحانی در انتخابات 92، آغازگر فضای جدیدی در مسیر پرونده هسته ای ایران بود. اتفاقی که در نود و نهمین روز دولت یازدهم منجر به توافقنامه ژنو شد؛ توافقنامه ای که از همان ابتدا با موافقت ها و مخالفت های متفاوتی مواجه شد و این سوال را به وجود آورد که «گام نهایی» این توافقنامه به دنبال چه چیزی خواهد بود؟!
مستند «گام نهایی» با پخش صحنه هایی از خرداد 92 آغاز می شود. همان روزهایی که به پیروزی دکتر حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری انجامید. صحنه هایی از خوشحالی طرفداران دکتر روحانی در خیابان ها که با پخش بخشی از صحبت های روحانی در رابطه با رسیدن به گام نهایی مذاکرات و توافق ژنو همراه می شود.
این مستند روایتی است از سیر پرونده هسته ای ایران در دهه گذشته و به ویژه بررسی توافقنامه ژنو و گام نهایی این توافقنامه. در این مستند با چهره ها و اساتید دانشگاه از جریانات سیاسی مختلف گفتگوهایی جذاب صورت گرفته است. مستند جنجالی گام نهایی final step می تواند پاسخ بسیاری از سوالات در مورد توافق نامه ژنو و جزئیات این توافق نامه باشد. این مستند 55 دقیقه ای محصولی از مرکز هنری رسانه ای تجلی است. «گام نهایی» به کارگردانی سیدمحمدعلی صدری نیا و سیدمحمدحسین میری و تهیه کنندگی امین حسنی تولید شده است.
ـ انجمن حجتیه (ساعت 18، سالن یک)
«انجمن حجتیه» یک فیلم کوتاه 5 دقیقه ای به کارگردانی حمید عبداله زاده اقدم است. موضوع این فیلم همانطور که نامش پیداست، چالشی و در عین حال یک سوژه بکر است که شاید تا پیش از این کسی شجاعت پرداختن به این موضوع را در عرصه سینما پیدا نکرده بود. از این بابت این اقدام جسورانه کارگردان شایسته تحسین و تقدیر است.
فیلم نشان دهنده جوانی به نمایندگی از تفکری است که قائل به حرکت و جهاد نیست. جوانی که می تواند سال های سال با گوشه نشینی و تعبد و تحصیل و مطالعه علوم دینی، بدور از هیاهوهای جهان و غافل از وقایع و رویدادهای اطراف خود و بی تفاوت نسبت به واقعیت های کشور، روزگارش را به سر برساند و البته که در همه این سال ها دعای قنوتش تعجیل در امر ظهور امام زمان باشد!
هرچند پرداختن به سوژهای بحثبرانگیز با موضوع حساس «انجمن حجتیه» میتواند واکنشهای مختلفی را در پی داشته باشد. به هر حال باید منتظر ماند تا امشب یکی از پرحاشیهترین آثار این دورهی «جشنواره عمار» در هشتمین روز اکران آثار پنجمین جشنواره فیلم عمار حوالی ساعت 18 در «سینما فلسطین» به نمایش درآید.
ـ انیمیشن پرواز 655 (ساعت 21:0، سالن یک)
انیمیشن پرواز 655 به بازخوانی حمله ناو آمریکایی وینسنس به هواپیمای مسافربری ایران در تاریخ 12 تیرماه 1367 میپردازد. پرواز مسافربری شماره 655 شرکت هواپیمایی ایرانایر با شناسه «IR655» از بندر عباس به مقصد دبی در تاریخ 12 تیر 1367 (3 ژوئیه 1988 میلادی) در حرکت بود که به دستور ویلیام راجرز با شلیک موشک هدایت شونده از ناو یو اسt> اس وینسنس متعلق به نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا بر فراز خلیج فارس سرنگون شد و تمامی 290 سرنشین آن که شامل 46 مسافر غیر ایرانی و 66 کودک بودند، جان باختند.
انیمیشن پرواز 655 داستان پرواز 66 کودک زیر 12 سال با ایرباس 655 را به تصویر کشیده است. در این انیمیشن، پرواز 655 ایران ایر بر فراز خلیج فارس در حال حرکت است و در عمق خلیج فارس کوسه ای یک ماهی را در چنگ خود اسیر کرده است که یک لحظه اتفاق عجیبی در دریا می افتد و هواپیمایی به کف دریا سقوط می کند و کوسه را می کشد. مدت زمان این انیمیشن صامت 7 دقیقه است. حمید جلالی کارگردان انیمیشن پرواز 655 است. این انیمیشن به همت حوزه هنری استان بوشهر تهیه شده است.
و اما در آخرین روز از جشنواره مردمی فیلم «عمار» فیلم سینمایی «روزگاری عشق و خیانت» به کارگردانی داوود بیدل و تهیه کنندگی روح الله شمقدری که هنوز راه برای اکران این فیلم در اکران های سینماهای کشور باز نشده امشب ساعت 21.30 برای اولین بار در سینما فلسطین تهران اکران میشود.