ایوبی در اختتامیه جشنواره فیلم کوتاه تهران : از دولتمردان و نمایندگان مجلس می‌خواهم با سینما آشتی کنند

اختتامیه سی‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران با تقدیر از فرهاد مهران‌فر و شهرام مکری و صحبت‌های صریح فرشته طائرپور و نیز درخواست ایوبی از مسئولان برای آشتی با سینما برگزار شد.

سینما فستیوال

به گزارش سینما فستیوال به نقل از ایسنا ، این مراسم شامگاه 27 مهرماه با حضور پرشور فیلم‌سازان سینمای کوتاه و نیز تعدادی از مدیران سازمان سینمایی در تالار وحدت برپا شد و برگزیدگان آن معرفی شدند.

حبیب ایل‌بیگی: پروژه بی‌اعتمادسازی به موفقیت نرسید

دبیر این دوره از جشنواره فیلم کوتاه تهران،‌ در این مراسم ضمن ارائه آماری از فیلم‌هایی که در این جشنواره نمایش داده شدند، گفت: اگر انتظار داریم جشنواره بعدی به لحاظ کیفیت رشد قابل توجهی داشته باشد، باید شرایط فیلم کوتاه را بهبود بخشیم و روی پرورش استعدادهای جوان سرمایه‌گذاری کنیم.

حبیب ایل‌بیگی ادامه داد: احترام، اعتماد و حمایت، سیاستی بود که در فرایند یک ساله مدیریت انجمن صورت گرفت و تلاش شد این سیاست در تمام برنامه‌ریزی‌ها و جشنواره‌های منطقه‌ای اعمال شود.

مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران با بیان اینکه جشنواره فیلم کوتاه تهران را می‌توان عرصه‌ای برای بررسی کارنامه دوساله فیلم کوتاه دانست، به جریاناتی هم که در حین برگزاری جشنواره در حال انجام بود، اشاره و اظهار کرد که پروژه بی‌اعتمادسازی مسئولان نسبت به فیلمسازان جوان که قرار بود پیش برود به موفقیت نرسید.

فرشته طائرپور: صحبت از فقر و افسردگی در فیلم‌ها سیاه‌نمایی نیست

در ادامه این مراسم جوایز بخش‌های مختلف اهدا شد که در بخش بین‌الملل فرشته طائرپور مطالبی را مطرح کرد و سخنان او به ویژه آنجایی که نمایندگان مجلس را مخاطب قرار داد با تشویق زیاد حاضران روبرو شد.

او که به عنوان یکی از داوران بخش بین‌الملل در سالن حاضر بود، گفت: دیدن فیلم‌های کوتاه این را به یاد می‌آورد که به جز فستیوال‌ها هیچ مجالی برای نمایش فیلم‌های کوتاه و انیمیشن نداریم و این برای کشوری با چنین ظرفیتی یک ضایعه است.

فرشته طائرپور خطاب به رییس سازمان سینمایی اظهار کرد: گروه هنر و تجربه یک اتفاق خوشایند است، ولی باید برای این آثار (کوتاه) هم یک خروجی خوب وجود داشته باشد.

این تهیه‌کننده سینما ادامه داد: برای بضاعت وزارت آموزش و پرورش، صدا و سیما، نمایندگان مجلس و تمام ارگان‌های تصمیم گیرنده متاسفم که کوچکترین خبری از چنین گنجینه‌ای در کنار دست خود ندارند.

وی با اشاره به اینکه فیلم‌های این جشنواره دید انسانی و نگاه اجتماعی بهتری را به ما می‌توانند بدهند، گفت: ای کاش دوستان بتوانند منتخبی از این آثار را ببینند و متوجه شوند که صحبت از فقر، افسردگی و … در این فیلم‌ها سیاه نمایی نیست بلکه حساسیت اجتماعی است.

افسوس حمیدرضا صدر از بازی نکردن در «گربه و ماهی» شهرام مکری

بیکی از بخش‌های مراسم اختتامیه، تقدیر از فرهاد مهران‌فر و شهرام مکری بود که برای هر کدام از آن‌ها کلیپ کوتاهی آماده شده بود.

در یکی از این کلیپ‌ها حمیدرضا صدر تعریف کرد که شهرام مکری پیشنهاد بازی در فیلم «ماهی و گربه»‌را به وی داده بود اما او با ابراز تأسف بیان کرد که این پیشنهاد را رد کرده و الان شانس یک چهره جهانی شدن را از دست داده است.

او و همچنین بابک کریمی و سعید ابراهیمی‌فر از شهرام مکری خواستند که این گونه مراسم‌های تقدیر و بزرگداشت را فراموش کند و باز هم فیلم بسازد.

شهرام مکری که برای دریافت تقدیرنامه خود روی سن حاضر شده بود و بابک کریمی در کلیپ نمایش داده شده او را «موتزارت سینمای ایران لقب داده بود»، در سخنان کوتاهی گفت: وقتی قرار شد فیلم‌هایم را به جشنواره بدهم قیاسی را میان آثارم و فیلم‌هایی که در این جشنواره نمایش داده شدند انجام دادم و فکر می‌کنم من در «زمان» خوش‌شانس بودم، چون اگر این مقایسه صورت گیرد معلوم می‌شود که فیلم‌های من عقب‌تر از فیلم‌های فیلمسازان امسال است و بچه‌های حال حاضر فیلم کوتاه، خیلی حرفه‌ای و خوب هستند.

تقدیر از فرهاد مهرانفر و دغدغه فیلمسازی از کویر

فرهاد مهران‌فر هم که به همراه پدرش در این مراسم حضور داشت و هدیه خود را به او اهدا کرد، با ابراز خوشحالی از اینکه مدیریت جدید انجمن سینمای جوان ارتباط خوبی را با فیلمسازان این حوزه برقرار کرده است، اظهار کرد: من خود را متعلق به سینمای آماتور می‌دانم و فیلم‌های بلندم هم به دنبال همان تجارب و کشف‌ها هستند.

او در توضیح اینکه گفته شد بسیاری از آثارش مربوط به گیلان هستند، افزود: فیلم بعدی من به آب و خشکسالی در مناطق کویری مربوط می‌شود و دغدغه‌ام فقط گیلان نیست. این بار کویر دغدغه من است و هر گوشه از ایران مثل گیلان برایم عزیز است.

حجت‌الله ایوبی و درخواست از دولتمردان و نمایندگان برای آشتی با سینما

پس از پایان این بخش حجت‌الله ایوبی که برای تقدیر از این دو هنرمند روی سن آمده بود،‌ در سخنانی از مسئولان خواست که با سینما آشتی کنند و توجه ویژه‌ای به آن داشت باشند.

او بیان کرد: سال گذشته در چنین روزهایی از مردم درخواست می‌کردم که با سینما آشتی کنند، اما امروز از دولتمردان و نمایندگان مجلس می‌خواهم که شما هم با سینما آشتی کنید.

رییس سازمان سینمایی افزود: الان وقت آشتی مدیران با سینماست تا آن را ویژه ببینند، چون اگر قبول داریم که جزو چند کشور بزرگ صاحب سینما هستیم، اگر قبول داریم که سینما معجزه می‌کند و اگر قبول داریم که سینماگران ما بزرگ هستند که البته هستند، باید کمک کنیم از این همه خلاقیت استفاده شود.

ایوبی در بخش دیگر صحبت‌های خود با اشاره به اینکه یکی از مشکلات انجمن سینمای جوانان و فیلم‌های کوتاه و مستند دیده شدن آن‌ها بوده و هست، اظهار کرد: از همان روزهای اول این دلمشغولی و نگرانی را درباره نمایش این فیلم‌ها داشته و دارم.

وی ادامه داد: سینمای هنر و تجربه با امکانات محدودی که دارد یک تجربه است و ما از میان حدود 300 سالن سینمایی که داریم تعداد کمی را می‌توانیم به این گروه اختصاص دهیم.

ایوبی بیان کرد: خوشحالم که گروه هنر و تجربه که راه‌اندازی‌اش آرزوی من بود، خوب آغاز شده و امیدوارم با حمایت همه از جمله سینماگران این تجربه بتواند موفق شود.

او همچنین گفت: برای اینکه آثار شما دیده شود سازمان سینمایی تنها، با امکانات کم کافی نیست و ما همچنان دست نیازمان به سوی سازمان صدا و سیما دراز است، چون می‌تواند نقش موثری در نمایش این فیلم‌ها داشته باشد.

ایوبی خطاب به فیلم‌سازان حاضر در سالن بیان کرد : کشورهای مختلف آرزوی داشتن جوانان خلاقی مثل شما را دارند و امیدوارم بتوانیم راهی باز کنیم که دنیا هم با کارهای شما آشنا شود، چون امروز زبان تصویر بهترین راه برای گفتن حرف‌هاست و مفتخریم در شرایطی که در برخی کشورها به زبان جنگ با هم صحبت می‌کنند ما در ایران به زبان هنر با یکدیگر سخن می‌گوییم.

رییس سازمان سینمایی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به بودجه سازمان سینمایی گفت: با صدای بلند می‌گویم که بودجه این سازمان هیچی نیست و با آن هیچ کاری نمی‌توان انجام داد.

 هنگام اهدای جوایز بخش بین‌الملل هر کدام از داوران خارجی جداگانه به معرفی و اعلام نام برگزیده پرداختند و توضیحاتی را هم درباره اینکه چرا آن اثر را انتخاب کرده‌اند، بیان کردند و همین باعث شد اهدای جوایز بخش بین‌الملل برخلاف بسیاری از جشنواره‌های دیگر داخلی با هیجان بیشتری دنبال شود.

امیرشهاب رضویان: بودجه کم سازمان سینمایی را به فیلم‌های فاخر ندهید

در بخش اهدای جوایز ملی هم امیرشهاب رضویان به نمایندگی از اعضای هیأت داوران بیانیه‌ای را خواند که البته در لابه‌لای هر کدام از سطور این بیانیه اظهار نظرهایی را هم به شوخی و جدی مطرح می‌کرد.

او ابتدا گفت: امسال اولین سالی است که در این جشنواره به عنوان داور حضور دارم و همیشه آن پایین بودم و به داورها فحش می‌دادم، اما امیدوارم امشب کسی به من فحش ندهد.

وی در ادامه با اشاره به اتفاقاتی که در چند سال گذشته برای انجمن سینمای جوانان رخ داده، گفت: در اثاث‌کشی‌های دو سال قبل بخشی از اسناد این انجمن نابود شد و بخشی از تجهیزات را هم جزو وسایل اسقاطی فروختند.

رضویان خطاب به حجت الله ایوبی که گفته بود بودجه سازمان سینمایی ناچیز است، گفت: اگر می‌گویید این بودجه کم است، دیگر آن را به فیلم‌های فاخر ندهید، چون با یک میلیارد تومان 10 تا فیلم کوتاه می‌شود ساخت. (این گفته رضویان با تشویق حاضران در سالن همراه شد)

این فیلمساز همچنین گفت: تنها بخش سینما که باید به آن سوبسید داده شود، فیلم کوتاه است. من خودم فیلمساز بلند هستم و چشمم کور باید پول فیلم‌ام را خودم جور کنم نه اینکه آن را از دولت بگیرم.

 در این مراسم که علیرضا قربانی هم به اجرای قطعات موسیقی از جمله «ارغوان» پرداخت، محمد احسانی (مدیر نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی)، مهدی طباطبایی‌نژاد(مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی)، امید خجسته (نماینده مجلس)، محسن مومنی (رئیس حوزه هنری)، حسین مسافرآستانه (مدیر موسسه رسانه‌های تصویری)، مرادی (معاون توسعه سازمان سینمایی)، شریعت‌پناهی (مدیر اجتماعی شبکه سوم سیما)، نمازی‌زاده (مدیر کل امور دولت مجمع تشخیص مصلحت نظام)، نرگس آبیار، فرهاد قائمیان، هومن بهمنش و… حضور داشتند.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *