کامران شیردل و کیانوش عیاری در یازدهمین جشنواره فیلم کوتاه دانشجویی “نهال” حضور دارند.
به گزارش سینمافستیوال، یازدهمین جشنواره فیلم کوتاه دانشجویی “نهال” در چهار بخش انیمیشن، تجربی، داستانی و مستند برگزار میشود که فیلمهای نیمه بلند نیز در این دوره به جشنواره اضافه شده است.
دبیر جشنواره یازدهمین جشنواره فیلم کوتاه دانشجویی اعلام کرد : سه سال است که رشد جشنواره “نهال” به شدت بالا رفته است و امسال 500 فیلم و در کل 1200 اثر که شامل فیلم، عکس و پوستر میشود به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
علیرضا قاسمی ادامه داد: مسعود سفلایی، علی روحانی، مهدی رحمانی و محمد حدادی اعضای هیأت انتخاب این دوره از جشنواره هستند و این جشنواره از 3 الی 10 خردادماه در سالن فارابی در دانشکده هنر و همچنین سالن خانه سینما برگزار میشود.
دبیر یازدهمین جشنواره نهال با بیان اینکه کامران شیردل در اختتامیه این دوره از جشنواره با ما همراه است، بیان کرد: در ابتدا آقای شیردل به سختی قبول کردند که در این جشنواره شرکت کنند اما هنگامی که متوجه شدند دانشجویان از او درخواست کردهاند به شدت از این جشنواره استقبال کردند و من از رفتار او بسیار درس گرفتم و لذت بردم.
قاسمی ادامه داد: در مراسم اختتامیه این جشنواره که 10 خردادماه در سالن آفتاب ایوان شمس برگزار میشود، کیانوش عیاری نیز حضور خواهند داشت اما ممکن است به دلیل سفری که دارند پیام تصویری ایشان در اختتامیه پخش شود.
او همچنین از آثار راه یافته به جشنواره گفت: در این دوره 42 اثر انیمیشن، 102 فیلم در بخش تجربی، 174 فیلم در بخش داستانی، 64 فیلم در بخش مستند، 23 فیلم نیمه بلند و 77 فیلم که مربوط به سال اولیها هستند در جشنواره حضور دارند. از این تعداد 30 اثر در بخش مسابقه و 40 اثر در بخش غیرمسابقه پذیرفته شدهاند.
دبیر یازدهمین جشنواره نهال با توجه به بودجه 12 میلیون تومانی این جشنواره بیان کرد: با توجه به اینکه بودجه امسال بسیار پایین است و در سالهای گذشته هم بودجهای به این جشنواره تعلق نمیگرفته است با حمایت مرکز گسترش سینمای تجربی و نگاه مثبت آقایان طباطبایی، قاسمخان و رزاقکریمی، 18 تندیس و جایزه نقدی یک میلیون تومانی و 18 دیپلم افتخار و جایزه نقدی 500هزار تومانی به برگزیدگان این جشنواره اهدا میشود.
در ادامه این نشست خبری که چهارشنبه (31 اردیبهشتماه) در سالن اشراق ایوان شمس برگزار میشد، مدیر گروه سینمای دانشگاه هنر بیان کرد: سابقه این جشنواره به سال 1382 برمیگردد که به صورت خودجوش پایهگذاری شده است و ماهیت اصلی آن وجهه دانشجویی برگزار شدن آن است.
مسعود سفلایی ادامه داد: دانشگاه هنر به عنوان مهمترین دانشکده در حوزه هنر تلاش کرده که حامی این جشنواره باشد اما مثل همه مواردی که وجود دارد این جشنواره نیز با کمبود بودجه مواجه است.
او افزود: سعی شده جدا وجهه دانشجویی بودن این جشنواره در نوع انتخاب فیلمها و همچنین به نمایش درآمدن آنها دقت شود تا شاهد سطح دیگری از انتخاب فیلمها در مقایسه با جشنوارههای دیگر و همچنین تنوع ساختاری باشیم.
مدیر گروه سینمای دانشکده هنر که خود نیز از دانشجویان این دانشکده بوده است درباره انتخاب فیلمها گفت: برای انتخاب فیلمها در این جشنواره هیأتی تشکیل میشود اما نکته مهمی که در این جشنواره وجود دارد این است که نگاه انتخابی آن بر این باشد تا آثاری که کمتر دیده شدهاند را در این جشنواره بیشتر ببینیم. اگرچه این نگاه به گونهای برنامهریزی شده که حقی از فیلمهای خوب ضایع نشود و جایی برای دیده شدن فیلمهای دانشجویی باشد.
در ادامه رئیس انجمن علمی سینمای دانشکده هنر نیز بیان کرد: دبیری این جشنواره هر سال با انتخابات و رأی انجمن اتفاق میافتد و دبیر این جشنواره همیشه از دانشجویان سال دومی انتخاب میشود.
علیرضا اسفندیار نژاد ادامه داد: یکی از مهمترین ویژگیهای جشنواره نهال که آن را از دیگر جشنوارهها متمایز میکند سازو کار دبیریاش است که از بین دانشجویان علاقهمندی که برای دبیری در این جشنواره ثبت نام کردهاند و گذراندن یک فرایند، انتخابات آزاد برگزار و دبیر آن انتخاب میشود، بنابراین جشنواره نهال آزادانهترین مکانیزم انتخاب دبیری را دارد.
مدیر روابط عمومی این جشنواره نیز در ادامه بیان کرد: نمایشگاه تخصصی کتاب و کارگاههای آموزشی نیز در این دوره از جشنواره دایر است زیرا مرحله اول جشنواره نهال آموزش بوده است و سعی کردیم امسال به برگزاری کارگاههای آموزشی و نمایشگاه کتاب جدی تر فکر کنیم.
امین مختاری گفت: در این دوره از جشنواره هایده صفییاری، فرزاد موتمن، صالح نجفی، فرخ مجیدی، امیر شهاب رضویان، امیر مهران و مهرداد اسکویی کارگاههای آموزشی برگزار میکنند و بنیاد سینمایی فارابی و مرکز گسترش تجربی نیز غرفههایی خواهند داشت.
در انتهای این مراسم از پوستر یازدهمین جشنواره نهال که علی عزیزی طراحی آن را بر عهده داشته است، رونمایی شد.