علی قربانی دبیر اجرایی برگزاری جشنوارههای حوزه هنری اطلاعات تکمیلی و بیشتری از جشنواره فیلم «طنز سوره» و «رویش» را بیان داشت.
به گزارش سینما فستیوال به نقل از سینما پرس، علی قربانی که تاکنون دبیر اجرایی برگزاری بسیاری از جشنواره های حوزه هنری بوده است اکنون به عنوان دبیر اجرایی نهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش و هشتمین دوره از جشنواره سراسری طنز سوره فعالیت های خود را آغاز کرده است.
قربانی از اطلاعات تکمیلی در مورد چگونگی برگزاری این دو جشنواره صحبت کرد و گفت: «با توجه به اینکه یک هفته از اعلام فراخوان جشنواره رویش می گذرد نزدیک به ۳۰ عنوان فیلم دینی در سامانه اینترنتی این جشنواره ثبت شده است و برگزاری آن طبق سنت هر سال در شهر مشهد مقدس خواهد بود اما هنوز برنامه ریزی خاصی برای برگزاری افتتاحیه و اختتامیه آن نشده است. ضمن اینکه مراسم اختتامیه جشنواره سراسری طنز سوره نیز ۲۷ مرداد در تالار سوره حوزه هنری برگزار خواهد شد.»
جوایز این دوره از جشنواره طنز سوره افزایش یافته است
وی با اعلام خبر افزایش جوایز این دوره از جشنواره طنز سوره عنوان کرد: «علی رغم اینکه بودجه امسال جشنواره نسبت به سال گذشته هیچ افزایشی نداشته است اما ما سعی کردیم که مبلغ جوایز را افزایش دهیم.»
قربانی اضافه کرد: «در مورد جشنواره طنز سوره با توجه به گستردگی آن نسبت به سال های گذشته و اضافه شدن چند بخش عکس، فیلم، نمایش و … به بخش طنز مکتوب این جشنواره قطعا به بودجه بیشتری نیاز داریم چرا که بخش های اضافه شده بسیار پرهزینه هستند.»
حوزه هنری برگزیدههای هیچ جشنوارهای را فراموش نمیکند
دبیر اجرایی نهمین جشنواره فیلم های صد ثانیه همچنین بیان کرد: «جشنواره هایی که در حوزه هنری برگزار می شود تنها محلی برای جمع آوری تعداد کارهای تولید شده سالانه در سطح کشور نیست و ما نیز قصد برگزاری چنین جشنواره هایی با نگاه اینکه تنها آثار را نمایش دهیم و بعد از پایان جشنواره پرونده آن ها را ببندیم نداریم.»
وی ادامه داد: «این جشنواره محل شناسایی استعدادهای جوان کشور و کسانی که قرار است در زمینه فیلم کوتاه طنز فعالیت کنند، می باشد. حوزه هنری در مورد همه جشنواره هایی که برگزار می کند این هدف را دارد. بعد از اتمام هیچ جشنواره ای برگزیده های آن به دست فراموشی سپرده نشده اند و در سال های بعد، حوزه از کارهای آنان حمایت کرده است زیرا اساس کار حوزه هنری حمایت از تولید است.»
قربانی ضمن اشاره به اینکه در دورههای قبل جشنواره طنز سوره بخش فیلمنامه کوتاه و بلند اضافه شد و تعداد آثار قابل توجهی هم شرکت داشتند افزود: «در این دوره از جشنواره تصمیم گرفتیم که بخش تولید فیلمنامه ها یعنی فیلم های کوتاه طنز را نیز به این جشنواره اضافه کنیم زیرا فیلم های طنز با استقبال خوبی از سوی مخاطب مواجه می شوند از این رو این بخش را هم اضافه کردیم. تعدادی از فیلمسازان در این بخش شرکت می کنند و استعدادها از درون آن ها شناسایی می شود. بعد از جشنواره با این فیلمسازان مراوداتی خواهیم داشت و از تولیدات بعدی آن ها حمایت خواهیم کرد.»
با نگاه پیشرفت در تولید فیلم طنز، این بخش را به جشنواره طنز سوره افزودهایم
وی ادامه داد: «با پیگیری هر ساله این روند به جایی خواهیم رسید که تعداد تولید فیلم های کوتاه طنز به جایی می رسد که می توانند یک بخش قوی از هر لحاظ تولید را در جشنواره به خود اختصاص دهند و از کیفیت آن ها به لحاظ کمی و کیفی افزایش پیدا می کند و ما هم با این نگاه وارد این مقوله شده ایم و بخش فیلم را به فراخوان اضافه کردیم.»
قربانی گفت: «۱۲۳ فیلم کوتاه طنز به دبیرخانه فرستاده شده که برای سال اول و با توجه به اینکه موضوع فقط طنز است، آمار قابل توجهی است.»
به عنوان نخستین سال حضور فیلم در جشنواره طنز سوره توقع ارائه فیلمهای باکیفیت را نداریم
قربانی با اشاره به اینکه نمایش فیلم های کوتاه جشنواره سراسری طنز سوره در سینما آزادی خواهد بود گفت: امسال زیاد هم توقع نداریم که در سال اول به لحاظ کیفیت و هم به لحاظ کمیت خیلی موفق باشیم اما امیدواریم که موفقیتمان در سال های بعد بیشتر خود را نشان دهد.»
رویکرد فعلی جشنوارههای حوزه هنری کشف استعدادهای ملی است
وی در پاسخ به این سوال که آیا این جشنواره ها ظرفیت دارد که بخش بین الملل هم به آن اضافه شود؟ بیان کرد: «تعریف طنز در هر کشوری مطابق با قواعد و ضوابط همان کشور است و بر همان تعریف، فیلم و آثار هنری طنز ساخته می شوند از این رو در برخی از زمینه های هنری طنز کشور ما با طنز کشورهای دیگر متفاوت است. البته در برخی بخش ها این قابلیت هست که آثار بین الملل را هم اضافه کنیم؛ اما واقعیت این است که در حال حاضر رویکرد ما درباره جشنواره های حوزه هنری این نیست که بخواهیم بین المللی کار کنیم زیرا فعلا می خواهیم بر روی جوان های با استعداد کشور خودمان سرمایه گذاری کنیم و به همین خاطر بیشتر به بحث ملی می پردازیم و اصراری به اضافه کردن بخش بین الملل نداریم.»
وی اضافه کرد: «با اینکه بعضی از جشنواره هایی که حوزه برگزار می کند قابلیت افزودن بخش بین الملل را دارند اما اعمال این سیاست در برنامه های ما نیست. البته گاهی به صورت موردی این کار را انجام داده ایم به طور مثال در بخش بیداری اسلامی جشنواره فیلم دینی رویش از فیلمسازان حوزه بیداری اسلامی دعوت کردیم تا در یک بخش جنبی فیلم هایشان را به جشنواره بیاورند و برای آن ها جوایزی هم در نظر گرفته شده بود اما در حال حاضر این سیاست را نداریم که بخش بین الملل را به عنوان یک بخش اصلی به جشنواره های حوزه هنری اضافه کنیم. اصرار ما بر حمایت از جوانان خودمان و سمت دهی و جهت دهی به کار آن ها است. با توجه به سیاست های حوزه هنری فعلا به طنز فارسی می پردازیم.»
مهلت ارسال آثار برای هیچ جشنوارهای تمدید نمیشود
قربانی در مورد احتمال تمدید ارسال آثار به جشنواره رویش توضیح داد: «مهلت ارسال آثار به جشنواره رویش تا دی ماه است و تصمیم به تمدید نداریم. به غیر از دو مورد که به علت مشکل سیستم ثبت نام اینترنتی مجبور به تمدید مهلت ارسال آثار شدیم دیگر قراری بر تمدید مهلت ارسال آثار به هیچ جشنواره ای نداریم و باید طبق جدول زمان بندی شده کارها به موقع ارسال شوند.»
پیشکسوتان عرصه طنز را به جشنواره طنز سوره دعوت میکنیم
وی در خصوص دعوت از مهمانان ویژه برای حضور در مراسم افتتاحیه و اختتامیه توضیح داد: «هنوز برنامه ریزی دقیقی برای این موضوع در جشنواره طنز سوره انجام نشده است اما حتما مانند همه جشنواره ها در اختتامیه از پیشکسوتان و صاحب نظران عرصه طنز، فیلم، نمایش، طنز مکتوب، عکس و … دعوت می کنیم که در جشنواره حضور داشته باشند. در جشنواره رویش هم که هر سال پذیرای تعدادی از فیلمسازان و اهالی سینما در مشهد هستیم.»