آنچه در مراسم اختتامیه جشنواره حقیقت گذشت

مروری بر حاشیه های اختتامیه هفتمین دوره جشنواره سینما حقیقت

حقیقت

به گزارش خبرنگار سینما فستیوال ، هفتمین جشنواره بین المللی سینما حقیقت، از تاریخ 19 تا 26 آذر ماه در سینماهای فلسطین و سپیده ی تهران در حالی برگزار شد که چند روز پر شور و هیاهیو را با نمایش آثار مستند و حضور شمار چشمگیری از مخاطبان این عرصه سینمایی‌ پشت سر گذاشت و شب گذشته در تالار وحدت به کار خود پایان داد. مانند همیشه این مراسم با حاشیه هایی همراه بود که در ادامه به آن می پردازیم :

سید مهدی طباطبایی نژاد” دبیر هفتمین جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت، در مراسم اختتامیه این جشنواره از مرور مجدد آثار در هفته آینده خبر داد .

وی همچنین کسانی که فیلم مستند کمی بالاتر را به کارگردانی لقمان خالدی در روزهای جشنواره از دست دادند را تشویق به دیدن این مستند در مرور آثار در هفته آینده کرد ولی متاسفانه هنوز خبری در رابطه با اینکه چه فیلم هایی مجددا اکران خواهد شد در دست نیست .

 

رئیس سازمان سینمایی همه را به گذشت دعوت کرد

حجت الله ایوبی ، رئیس سازمان سینمایی در مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره بین المللی حقیقت گفت : ” به جناب آقای ارجمند و همه کسانی که نگرانند از اینکه بزرگان سینمای کشور و مستندسازان برجسته خلق کنند ، بیافرینند، عرض می کنم،  گذشت دورانی که تقوایی ها نتوانند فیلم بسازند .

از دی که گذشت هر چه گویی خوش نیست

خوش باش و ز دی مگو که امروزخوش است

مستندسازی حرفه مقدسی است ، ما باید راه را برآنها باز کنیم تا آنها بتوانند با نگاه تیزبین خود از فرهنگ ایران بزرگ اسلامی تصویر زیبا بسازند و  با زبان تصویر زیبایی‌های زندگی را به رخ دیگران بکشند و نشان دهند .

وی همچنین در ادامه گفت : وظیفه ماست که برای مستندسازان ایجاد فرصت کنیم. قول می‌دهم که سینمای حقیقت و مستند در اولویت ما باشد.”

جوایز بخش قوم شناسی به هیچکس تعلق نگرفت

هیئت داوران هفتمین جشنواره بین المللی سینما حقیقت از بین “فیلم های آروا ” حسین مظفری، “اصفهان در بوق کارخانه ها” بهروز ملبوس باف، “برد شیر” مهوش شیخ الاسلامی، “چپاتی” سعید نبی، “دختران همین چهارشنبه بی زمستان” سپیده برنجی، “در قلب سیستان” محمد عبدی زاده، “روزی عمو یدالله و همسرش” مرتضی زنجانی، “سفرنامه سیستان” علی زارع قنات نوی، “عروسی مقدس” فرهاد ورهرام، “فرش عرش” محمدجواد اعتباری، “کوچ” علی احمدی زرین کلایی، “گلاف” مهدی رحمانی  ، هیچ یک را واجد دریافت جایزه بهترین کارگردانی اعلام نکردند.

بهترین مستند انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

مصطفی رزاق کریمی کارگردان «خاطراتی برای تمام فصول» ، پس از دریافت جایزه‌اش گفت: ” در سینمای مستند وجه نقد و اعتراضی است که با کمی بدبینی مطرح می‌شود، در حالی که ما در تاریخ و فرهنگ خودمان همیشه نقد داشته‌ایم. به همین دلیل خواهش می‌کنم به مستندسازان اعتماد شود چون آن‌ها اعضای دلسوز جامعه و بهترین افرادی هستند که می‌توانند عیب‌های ما را نمایان کنند. “

داریوش ارجمند : اگر فیلم ساز فرهیخته امروز در سینمای ما وجود دارد ، یادگار همان سینمای هشت میلیمتری و همان فریم های کوچک است .

داریوش ارجمند بازیگر پیشکسوت سینما در رابطه با مستندسازان جنوب گفت : بسیاری از فیلم های هشت میلی متری که در گذشته ساخته می شد شرافتمندانه تر از برخی فیلم های بلند امروز سینمای ایران است،  دنیای بزرگ ما در همان فریم های هشت میلیمتری مثل فیلم های حسن بنی هاشمی ، این فریم های هشت میلیمتری برای دنیای بزرگ ما کافی بود . اگر فیلم ساز فرهیخته امروز در سینمای ما وجود دارد ، یادگار همان سینمای هشت میلیمتری و همان فریم های کوچک است .

 

فرشاد افشین پور کارگردان فیلم پرندگان در سرزمین یرف و آفتاب، توانست در بخش بهترین مستند علمی و زیست محیطی  نامزد لوح تقدیر و مبلغ ۷۰ میلیون ریال شد و تندیس خود را به مردم کهکیلویه و بویراحمد تقدیم کرد .

 

نعمت پور : امیدوارم مسئولین ما و کسانی که تاریخ ادبیات را می نویسند یک نگاه دوباره ای به تاریخ ادبیات داشته باشند .

غلامرضا نعمت پور کارگردان فیلم برای “گنگادین بهشت نیست” پس از دریافت جایزه اش گفت : 50 سال پیش یک روستایی زاده در فقر و فلاکت در خرابه های بروجرد، کتابی را می نویسد که در کل دنیا مشهور است ولی متاسفانه این نویسنده را در استان خود ما و کشورمان نمی شناسند . امیدوارم مسئولین ما و کسانی که تاریخ ادبیات را می نویسند یک نگاه دوباره ای به تاریخ ادبیات داشته باشند .

 

فرهمند دلیل موفقیت اش را همکاری خوب تیم خود می داند

رضا فرهمند کارگردان فیلم ” لطفا بوق نزنید”  پس از دریافت جایزه اش گفت : ما این فیلم را در غربت ساختیم یعنی در جایی بودیم که حتی  امیدی به سفارت ایران در هند نداشتیم و در واقع ما در دومین روزی که وارد هند شدیم مجبور شدیم فیلمبرداری را شروع کنیم ولی  به لطف خدا یک تیم خیلی خوب داشتیم که از تک تک آنها  تشکر می کنم.

سینماگرانی که در جشنواره حقیقت حضور داشتند : هنرمندانی چون کیومرث پوراحمد ، کارگردان، فیلمنامه‌نویس، تهیه‌کننده خوب کشورمان و همچنین داریوش ارجمند بازیگر پیشکسوت سینما  ، محمد آفریده نویسنده و تهیه کننده و بویژه خانم رخشان بنی‌اعتماد کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس و تهیه‌کننده ایرانی و جمع کثیری از مستندسازان پیشکسوت و جوان ایرانی .

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *