آنچه در جشنواره ی کن 2014 خواهید دید

معتبرترین رویداد سینمایی جهان یعنی شصت‌وهفتمین جشنواره‌ی فیلم کن فردا (چهارشنبه 24 اردیبهشت ماه) فرش قرمز خود را برای بزرگان سینما پهن خواهد کرد.

جشنواره کن 3

به گزارش سینما فستیوال، این جشنواره فردا با نمایش فیلم «گریس از موناکو» آغاز به کار می‌کند. و از مهمترین رویداد های این دوره از جشنواره ی کن می توان به حضور چهره‌های مطرح سینمایی چون «ژان لوک گدار»، «کن لوچ» و «برادران داردن» در بخش رقابتی، حضور دو چهره ایرانی در میان اعضای هیئت داوران و ادای احترام به «آلن رنه» اشاره کرد.

زنگ جشنواره کن با نیکول کیدمن به صدا در می آید.

فیلم «گریس از موناکو» ساخته «الیور داهان» با نقش آفرینی «نیکل کیدمن» و «تیم راث» آغازگر شصت و هفمین جشنواره فیلم کن خواهد بود.گریس از موناکو

در این فیلم «نیکول کیدمن» در نقش شاهزاده «گریس کلی» ستاره هالیوودی و «تیم راث» نیز در نقش شاهزاده «رینر سوم» مقابل دوربین «الیور داهان» رفته‌اند.

این فیلم زندگی‌نامه مربوط به زمان و زندگی شاهزاده «گریس» است که پس از ازدواج به هالیوود دعوت می‌شود تا در فیلم «زیردریایی» ساخته «آلفرد هیچکاک» ایفای نقش کند و بعدها به یک ستاره هالیوودی تبدیل می‌شود.

تقدیر از “رنه” در شب اول جشنواره

آلن رنه حدود سه ماه قبل در 91 سالگی فوت کرد و قرار است در جشنواره امسال که شصت‌وهفتمین دوره این جشنواره به شمار می‌رود در بخش دو هفته کارگردانان دو فیلم او که در سالهای 1958 و 1977 ساخته شده‌اند به نمایش درآیند.

آلن رنه

انجمن کارگردانان فرانسه که متولی برگزاری جشنواره کن است در شب افتتاحیه این رویداد سینمایی از «آلن رنه» کارگردان سرشناس فرانسوی ادای احترام کنند.

آلن رنه در اواخر دهه 1950 و اوایل دهه 1960 با ساخت سه فیلم پیاپی، غوغایی به پا کرد: «هیروشیما، عشق من» (۱۹۵۹)، «سال گذشته در مارین‌باد» (۱۹۶۱) و «موریل». رنه برای «هیروشیما، عشق من» جایزه ویژه سازمان ملل را از جوایز بفتا دریافت کرد.

رنه در طی فعالیت هنری خود، در جشنواره ی کن برای فیلم «عموی آمریکایی من» در سال ۱۹۸۰ و جایزه یک عمر فعالیت هنری در سال ۲۰۰۹ دو جایزه دریافت کرد.

تغییر ریاست جشنواره کن از “ژیل ژاکوب” به “پی یر لسکیور”

رئیس جشنواره کن

ژاکوب طی 40 سال حضور در معتبرترین رویداد سینمایی جهان، مسئولیت‌های مختلفی را برعهده داشته که راه‌اندازی جایزه “دوربین طلا” ویژه فیلمسازان جوان و همچنین بخش پرطرفدار “نوعی نگاه” که شانه به شانه‌ بخش رقابتی فعالیت می‌کند، از دستاوردهای چشمگیر ژاکوب بوده‌اند.

«ژیل ژاکوب» که همواره از او به عنوان نماد جشنواره کن مطرح بوده است پس از 14 سال حضور بر مسند ریاست معتبرترین جشنواره سینمایی جهان از سال آینده جای خود را «پی‌یر لسکیور»، رییس 68 ساله شبکه +C خواهد داد.

ریاست هیات داوران امسال به “جین کمپیون” رسید

«جین کمپیون» کارگردان،‌ فیلمنامه‌نویس و تهیه‌کننده سرشناس نیوزلندی است که امسال به عنوان رئیس هیات‌داوران شصت‌وهفتمین دوره جشنواره کن انتخاب شده است.جین کمپیون

وی تنها فیلمساز زنی است که در تمام ادوار برگزاری جشنواره کن موفق به کسب نخل طلا شده است. «کمپیون» در سال 1992 با فیلم تحسین‌شده «پیانو» موفق به دریافت این جایزه شد.وی همچنین در میان چهار کارگردان زنی قرار دارد که تا کنون توانسته‌اند نامزد اسکار کارگردانی شوند. «کمپیون» با فیلم «پیانو» علاوه بر کسب نخل طلای کن، جایزه اسکار بهترین فیلمنامه را از آن خود کرد و در بخش کارگردانی نیز نامزد کسب جایزه شد.

وی دو بار با فیلم‌های «عزیز»(1989) و «ستاره درخشان»(2009) در بخش رقابتی جشنواره کن حضور داشته و یک‌بار نیز با فیلم «مامانی» در سال 1986 موفق به کسب نخل طلای بهترین فیلم کوتاه جشنواره کن شد.

«کمپیون» سال گذشته رییس هیات‌داوران بخش فیلم‌های کوتاه و سینه‌فونداسیون جشنواره کن بود که با اعطای جایزه دوچرخه طلایی تقدیر شد.

حضور کیارستمی در کن به عنوان داورکیارستمی

مسئولان برگزاری شصت و هفتمین جشنواره معتبر فیلم کن  عباس کیارستمی را به عنوان رئیس هیئت داوران این رویداد سینمایی معرفی کردند. این کارگردان ایرانی یک بار در سال 1997 با فیلم «طعم گیلاس» جایزه نخل طلای این فستیوال را از آن خود کرد.

دیگر اعضای هیئت داوران بخش فیلم کوتاه و سینه فونداسیون شامل «نائومی لووسکی» کارگردان فرانسوی، «دنیل توماس» از برزیل، «ماهمات- صالح هارون» از کشور چاد و «ژاکلین تریر» از نروژ می‌شود.

لیلا حاتمی دیگر داور ایرانی دیگر در کن

لیلا حاتمی

«لیلا حاتمی» بازیگر سرشناس ایرانی امسال به عنوان یکی از اعضای هیات داوران بخش رقابتی جشنواره کن انتخاب شده است.

وی پیش از این نیز داوری جشنواره‌های فیلم کوتاه دبی (2001)، کارلوواری (2006)، دوویل (2011)، مراکش (2011)، کاستندورف (2012)، رم (2012)، و پرتقال طلایی ترکیه (2013) را در کارنامه سینمایی خود دارد.

 لیلا حاتمی که به زبان فرانسوی آشنایی کامل دارد، نشان معتبر شوالیه فرانسه را به پاس فعالیت‌های هنری دریافت کرده است. از مهمترین دستاوردهای بین‌المللی لیلا حاتمی می‌توان به جایزه فیبرشی جشنواره پالم‌اسپرینگز برای «جدایی نادر از سیمین»، گوی بلورین جشنواره کارلووی واری برای «پله آخر»، خرس نقره‌ای جشنواره برلین برای «جدایی نادر از سیمین» و بهترین بازیگر جشنواره مونترال برای «ایستگاه متروک» اشاره کرد.

نخل طلا به چه کسی می رسد؟جشنواره کن 2

حضور کارگردانان سرشناسی چون «ژان لوک گدار»، «دیوید کراننبرگ»، «برادران داردن»، »، «مایک لی» و «کن لوچ» در بخش رقابتی امسال هیجان خاصی به این بخش داده است و مطمئنا رقابت جذابی بین این بزرگان در خواهد گرفت.

 «تالار جیمی»، آخرین ساخته بلند «کن لوچ»، «دو روز و یک شب» از «برادان داردن»، «زبان خداحافظی» از «ژان لوک گدار» و فیلم «راه‌هایی به ستارگان» جدیدترین ساخته «دیوید کراننبرگ» جدی‌ترین رقبا برای کسب نخل طلا هستند.

«جستجو» ساخته «میشل هازاناویچس» با بازی «برنیس بژو» ،«آقای ترنر» ساخته جدید «مایک لی»، «خواب زمستانی» ساخته «نوری بیگله جیلان»، «زندانی‌ها» ساخته «آتوم اگویان»، «مامی» ساخته «خاویر دولان»، «سنت لورن» ساخته «برتنارد بونلو»، «دو پنجره» ساخته «نائومی کاواسه» از دیگر فیلم‌های حاضر در بخش رقابتی جشنواره کن هستند.

کلاسیک های برتر دنیا در کن

بخش کلاسیک جشنواره کن

در بخش کلاسیک جشنواره کن که نسخه‌ی بازسازی‌شده فیلم‌هایی از کارگردانان مهم سینمای جهان در آن به نمایش گذاشته می‌شود، ساخته‌هایی از کارگردانان مطرحی چون نام «فدریکو فلینی»، «وین وندرس»، «آلفرد هیچکاک»، «فرانسوا تروفات» و «ژان رنوار» بیش از دیگر فیلم‌سازان مطرح جهان خودنمایی می‌کند.

«هشت‌ونیم» ساخته‌ی «فدریکو فلینی»، «یک مشت دلار» از «سرجیو لئونه»، «مهمان‌سرای جاماییکا» ساخته‌ی «آلفرد هیچکاک»، «آخرین مترو» ساخته‌ی سال «فرانسوا تروفات»، «هراس» از «روبرتو روسلینی» و همچنین نسخه بازسازی شده «پاریس تگزاس» شاهکار «ویم وندرس» از مهمترین فیلم‌های حاضر در بخش کلاسیک جشنواره کن محسوب می‌شوند.«سوفیا لورن» مهمان افتخاری جشنواره‌ی کن امسال خواهد بود و به همین مناسبت، دو فیلم «ازدواج به سبک ایتالیایی» و یک فیلم کوتاه 25 دقیقه‌ای از این هنرپیشه در بخش کلاسیک جشنواره‌ی کن به‌نمایش درمی‌آید.

بزرگداشت منتقد سینمایی “راجر ایبرت” در جشنواره کن

«ایبرت»، منتقد سرشناس آمریکایی که حضور فعالی در عرصه‌ نقد آثار تلویزیونی و سینمایی داشت، پس از نزاع با بیماری سرطان غده تیروئید در روز چهارم آوریل 2013 و در سن 70 سالگی بدرود حیات گفت.

راجر ایبرت

مستند «خود زندگی» ساخته «استیو جیمز» که براساس کتابی پرفروش با همین نام ساخته شده است امسال برای بزرگداشت «راجر ایبرت» از مطرح‌ترین منتقدین سینمای جهان در جشنواره امسال فیلم کن به روی پرده خواهد رفت.

«راجر ایبرت» در طول فعالیت سینمایی خود 35 بار در جشنواره بین‌المللی فیلم کن به عنوان منتقد سینمایی حضور یافت و حتی کتابی با عنوان «دو هفته در آفتاب نیمروز» را نیز در سال 1987 و همزمان با چهلمین دوره جشنواره کن درباره تجارب‌اش در این رویداد سینمایی منتشر کرد.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *