وقتی فردوسی برای فیلمسازان و اهالیرسانه آشتیکنان میگذارد!
به گزارش سینما فستیوال به نقل از فارس ، بیش از 100 سینماگر قبل از آنکه وارد حوزه فیلمسازی شوند؛ در رسانه مشغول بودهاند و قرار است 5 نفر از این جمع 100 نفره تجلیل شوند تا به نوعی بتوان گفت فردوسی واسطهای برای پیوند بیشتر فیلمسازان و اهالی رسانه باشد.
در روز تولد حکیم ابوالقاسم فردوسی، نخستین جشن رسانهها در حوزه سینما از 9 سینماگر و منتقد تجلیل میکند.در نخستین جشن رسانهها در حوزه سینما که جمعه شب 26 اردیبهشت و در روز تولد حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار میشود، شاهد تجلیل از ابراهیم حاتمیکیا و مسعود فراستی خواهیم بود.
* حاتمیکیا؛ چشم جستجوگر روایت فتح
در جشن رسانهها، قرار است در کنار اهدای جایزه به برترینهای رسانه در حوزه سینما از بین افرادی که بر اساس فراخوان در این جشن شرکت کردهاند، از 5 سینماگر که سابقه فعالیت مطبوعاتی یا رسانهای دارند، تقدیر شود. یکی از این چهرهها ابراهیم حاتمیکیا است که همیشه به بعد رسانهای سینما بیش از هر چیز اهمیت داده و کار خود را به عنوان عکاس و تصویربردار خبری در سالهای دفاع مقدس شروع کرده است. بخشی از ریشههای پویای سینمای حاتمیکیا را نیز شاید بتوان در نگاه جستجوگری یافت که از نگاه خبرنگاری و عکاسی ناشی شده است. تجلیل از او را در محفلی که به نام اهالی رسانه است، شاید بتوان یک آشتیکنان لقب داد. مراسمی که میتواند به خبرنگاران امروز یادآور شود، ابراهیم سینمای ایران، خود روزی با نگاه تیز خبری و در حوزه رسانه فعالیت داشته است.
* صدرعاملی؛ از خبرنگاری تا دبیری سرویس حوادث
رسول صدرعاملی سینماگر دیگری است که ریشه در خبرنگاری دارد. او در 17 سالگی فعالیت خود را با خبرنگاری آغاز کرد و تا سال 1359 به عنوان گزارشگر، قصه نویس، دبیر سرویس حوادث و سپس سرویس پارلمانی با روزنامه اطلاعات همکاری داشت. تقدیر از صدرعاملی در جشن رسانهها، مهر تأییدی بر تواناییهای فیلمسازی او در محفلی است که به نام رسانه آذینبندی شده است.
* داوودی؛ منتقد سختگیر مجله سروش
ابوالحسن داوودی که این روزها در پی ساخت یازدهمین فیلم بلند خود است، در دهه شصت به عنوان یکی از منتقدان سختگیر مجله هفتگی سروش در کنار مسعود اوحدی و حمید هدینیا و دیگران هر هفته بر فیلمهای روی پرده نقد مینوشت. او نیز در این جشن از روی دیگر جایگاه تاریخی خود در سینمای ایران پرده برمیدارد.
* جیرانی؛ سینماگری که هنوز هم پرسشگری میکند
اما فریدون جیرانی، که فعالیت توام روزنامهنگاری و فیلمسازی را از همان دهه پنجاه با خود داشته و دارد، فردی ویژه در این جشن است. جیرانی هنوز هم فیلم و سریال میسازد و هم در کسوت یک خبرنگار و پرسشگر در برنامههای تلویزیونی و برخی روزنامهها پیگیر نگاه خبری و تحلیلی خود است. او آنقدر کار روزنامهنگاری و پرسشگری را دوست دارد که این روزها در شبکه نمایش خانگی هم این حرفه را دنبال میکند.
*علی معلم؛ تهیهکننده منتقدی با گزارش سفر به کن
علی معلم هم لابهلای سفرهای جشنوارهایاش قرار است به عنوان گزارشگر و مجری قدیمی برنامههای تلویزیونی و صاحبامتیاز یک مجله پرتیراژ که در تهیهکنندگی سینما و البته بازیگری سابقهای سینمایی برای خود بهجای گذاشته، جزو تقدیرشدگان اولین دوره باشد.
* منتقدانی که تاثیرگذار هستند
تقدیر از مسعود فراستی، محمد تقی فهیم، طهماسب صلح جو و جواد طوسی هم ورق دیگری از جشن رسانههاست که قطعا برای همه اهالی رسانه و سینماگران جذابیتهایی به همراه خواهد داشت.
* تندیسها به چه کسانی میرسند؟
اما نخستین جشن رسانهها چند بخش دیگر هم دارد، بخشی که شاید یکی از جذابترین آنها انتخاب خبرنگاری باشد که بیشترین فعالیت مستمر را در یک رسانه داشته باشد که البته حدس زدن نام او خیلی سخت نیست و در کنار آن گرفتن جایزه در هرکدام از 6 بخش این جشن نیز خاطره انگیز خواهد بود و باید نیز تندیس این جشن جمعه شب در دستان کدامیک از اهالی سینما قرار خواهد گرفت.